Kripto para birimi Bitcoin'de deprem! Kripto para yatırımcılarını yıkan haber

Kripto para birimi Bitcoin'de deprem! Kripto para yatırımcılarını yıkan haber

Kripto para birimi Bitcoin büyük bir depremle sarsıldı. Bitcoin, kritik seviye olan 19 bin doların altına geriledi.

Kripto para birimlerinin en popüleri olan Bitcoin'de yatırımcıları tedirgin eden düşüş sürüyor. Bitcoin'deki sert düşüş yatırımcıları endişeye sevk ederken sınır seviye kabul edilen 19 bin doların altını gören Bitcoin'in gidişatı ve varacağı nokta merak ediliyor.

bitcoin-computer-graphic-card-93675-129964.webp

Kritik seviye kabul edilen 20 bin doların altına düşen ve 18 bin dolarlı seviyeleri gören Bitcoin'in günlük değer kaybı yüzde 5'i buldu. Bitcoin şu saatlerde 19 bin dolar civarında seyrediyor.

SEC ONAY VERMEDİ BITCOIN DÜŞTÜ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) önceden reddettiği spot Bitcoin fiyatına dayalı borsa yatırım fonuna onay vermemesi Bitcoin'deki sert düşüşte önemli rol oynadı. 

worker-figures-helping-dig-coin-money-dollar-note-background-1150-6478.webp

LUNA/TERRA ŞOKU VE KRİPTO PARALARDAN KOPUŞ

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artışındaki agresif tutumu ve 75 baz puan artışının ardından olası bir 100 baz puan artışı algısı ile enflasyonun ABD'de 40 yılın zirvesinde olması yatırımcıları risk teşkil eden kripto varlıklardan uzaklaştırdı. Luna/Terra şokunun sürdüğü piyasalarda Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın da bu riski sürdürdüğü belirtildi.

terra-luna-price-prediction-2022.jpg

BITCOIN MADENCILERI ZARAR EDECEK

Bitcoin'deki sert düşüş kripto madencilerini de vurdu. Madencilerin zarar etme riski büyük ölçüde artarken yeni bir satış dalgasıyla işlerin daha kötü seyredeceği algısı yatırımcıları korkutuyor.