Kripto paralar çöktü! 1,2 trilyon dolar kül oldu

Kripto paralar çöktü! 1,2 trilyon dolar kül oldu

Bitcoin ve kripto para piyasası büyük bir çöküş yaşadı. Nisan'da 2,1 trilyon doları aşan kripto para borsasının toplam değeri 1,2 trilyon dolar seviyelerine gerilerken 1 trilyon dolara yakın para piyasadan silindi.

Kripto para borsası, enflasyondaki hızlı artış ve buna bağlı olarak meydana gelen yüksek faiz ortamı ile 2021 Kasım ayından bugüne ağır bir darbe yedi. 

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, nisan ayının başlarında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolar seviyelerine geriledi. 

"EN YÜKSEK DEĞERE SAHİP KRİPTO PARA BITCOIN"

Bitcoin şu an için 558,6 milyar dolarla en yüksek piyasa değerine sahip kripto varlık olurken, ikinci sırada ise 237,6 milyar dolarla Ethereum yer aldı. 

"BITCOIN'DE YÜZDE 64,6'LİK BİR DÜŞÜŞ"

Blokzincir teknolojisine sahip kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, 2021 yılının kasım ayında 69 bin doları aştı ve rekor kırdı. O tarihten bugüne sert bir düşüş yaşayan Bitcoin fiyatı, piyasadadaki istikrarsızlık nedeniyle 24 bin 500 dolara kadar gerileyerek 1,5 yılın en dip seviyesini gördü. Bitcoin böylece en tepe noktadan buraya kadar yüzde 64,5'lik bir düşüş yaşamış oldu.