Martı kullananlara 130 lira para cezası!

Martı kullananlara 130 lira para cezası!

Pandemiyle birlikte kullanım oranı artan elektrikli scooter Martı için son 1 haftadır cezalar artırıldı. Karayolunda Martı kullanan sürücülere trafik polisi 130 TL ceza yazdı.

Son günlerin tartışmalı ulaşım aracı Martı, bu kez de cezalarla gündeme geldi. Trafik polisi ekipleri, karayolunda Martı kullanan sürücülere 100 lira üzerinde ceza yazdı.

Geçtiğimiz günlerde 25 milyon dolar yatırım bularak dünyaya açılmayı planlanan Türk girişim Martı'nın, özellikle sahil yolu civarında kesilen cezalar nedeniyle başı dertte. Trafik polisleri ve trafik zabıta ekipleri karayolunda giden Martı sürücülerine 130 TL ceza kesiyor. Ceza tutanağında ise işlenen suçun "Karayolunda elektrikli scooter kullanmak" olduğu görülüyor. Ceza yiyen bir Martı sürücüsü Emir Sönmez, bu tutanağı Twitter hesabı üzerinden paylaşarak "Bugün Martı kullanmaktan ceza yedim" açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Instagram üzerinde yayın yapan İstanbul Trafik adlı sayfaya gelen bir ihbarda ise, Kadıköy'de Martı'yı karayolunda kullananlara ceza kesildiği ifade edildi. Cezaya tepki gösteren sürücülere ise trafik polisinin, "Yalnızca bisiklet yolunda kullanabilirsiniz" dediği  söylendi. 

(sirketdedikodulari)