Mehmet Metiner'in şoke eden dolar yorumu!

Mehmet Metiner'in şoke eden dolar yorumu!

AKP'li Mehmet Metiner'in doların yükselişiyle ilgili söyledikleri şoke etti. Metiner, Merkez Bankası'nın 200 puanlık faiz indiriminin herhangi bir etkisi olmadığını savunurken Avukat Ersan Şen’in bakışları dikkat çekti

Habertürk TV'de Hülya Hökenek'in sunduğu 'Enine Boyuna' programında dolardaki tarihi yükselişin nedenleri ve Merkez Bankası'nın piyasaları şoke eden 200 puanlık faiz indirimi tartışıldı. Programa AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'in sözleri damga vurdu.

Merkez Bankası'nın doları 9.60 liranın üzerine zıplatan 200 puanlık faiz indirimi" kararı için "Bu kararın çok doğru ve hayırlı olduğuna inanıyorum" dedi.

Metiner  "Dövizin bu kararla birlikte yükselişe geçtiği kanaatinde değilim. Her türlü saldırıya rağmen Türk ekonomisi dimdik ayakta. Bankalarımız da batmadı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ERSAN ŞEN İNANAMADI

Bu sırada programa katılan Avukat Ersan Şen’in bakışları dikkat çekti. Şen’in bakışları Metiner’in sözlerine inanamadığı şeklinde yorumlandı.

Prof. Dr. Ersan Şen ise Merkez Bankası'nın 200 puanlık faiz indirimi kararı için "Lafı eğip bükmeden söylersek; ortaya çıkan görüntü faizi düşüren Sayın Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası şeklen. Algı bu. Elbette bir amacı var. Tehlikeli gidiş devam ediyor. Sayın Erdoğan acı reçeteyi açıklamalı" dedi.

CEM KÜÇÜK: HALK VAZGEÇMEYECEKTİR

"Bu kararı beklemiyordum, sabit kalır diye düşünüyordum" diyen Cem Küçük de "Halk açısından bakarsak bunun bir maliyeti olacak. Bence Sayın Erdoğan uzun dönemde kararın faydalı olacağını düşünüyor. Halk hemen AK Parti'den de vazgeçmeyecektir" ifadelerini kullandı.