Mehmet Şimşek: Türkiye reformla yeni sıçramaya hazır

Mehmet Şimşek: Türkiye reformla yeni sıçramaya hazır

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni dönemde yapılacak reformlarla ihracatı arttıracaklarını söyledi. 'Ülkemiz taze 5 yıllık bir perspektifle yeni bir döneme giriyor' diyen Şimşek, 'Rasyonel politika setiyle çok güçlü mikro, makro düzeydeki reformla yeni bir sıçramaya hazırdır' şeklinde konuştu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te katıldığı fuarda ihracatta dünyada ilk 10’a girmeyi hedeflediklerini söyledi. Ekonomik reformlar yapılacağını belirten Şimşek, “Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde ülkemiz, rasyonel politika setiyle çok güçlü mikro, makro düzeydeki reformla dönüşümle yeni bir sıçramaya hazırdır” dedi.

İLK 5’E GİREN ÜLKELERE KONSANTRE OLMALIYIZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te, “27’nci GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı”nın açılışına katıldı. Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ve firma temsilcileri katıldı.

Açılış öncesinde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ihracat rakamlarına değinerek, dünyada ilk 10’u hedeflediklerini söyledi. Şimşek, “Irak pazarı ihracatımızın yüzde 12’sini oluşturuyor. Sonra Rusya, Suudi Arabistan ve Almanya ile Bulgaristan önemli bir pazar. Şimdi bizim o zaman ilk 5’e giren ülkelere daha yoğun bir şekilde konsantre olmamız gerektiği ortada” dedi.

‘5 YILLIK PERSPEKTİFLE YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ’

“Sektörde özellikle makineleşme, tasarım, bir miktar o anlamda Ar-Ge denilecek teknolojiyi bu konularda daha yakın çalışmamız lazım” diyen Şimşek, “Ülkemiz taze 5 yıllık bir perspektifle yeni bir döneme giriyor. Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde ülkemiz rasyonel politika setiyle çok güçlü mikro, makro düzeydeki reformla dönüşümle yeni bir sıçramaya hazırdır” şeklinde konuştu.