Memur ve emeklinin gözü 4 Temmuz'da: Zam oranı ne olacak?

Memur ve emeklinin gözü 4 Temmuz'da: Zam oranı ne olacak?

4 Temmuz Pazartesi günü haziran enflasyonunun açıklanmasıyla memurların zam oranı netleşecek. Yüzde 7 toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı maaşa yansıyacak.

 4 Temmuz Pazartesi günü enflasyon oranı açıklanacak olup 6 aylık fark netleşecek ve SSK Bağkur emekli maaş zammı belli olmuş olacak. Öte yandan; Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati; 6 aylık enflasyon verisi ile kesinleşeceğini söylediği emekli zammı hakkında "Biz yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın aylıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır" ifadelerine yer verdi. Peki; 2022 SSK Bağkur En yüksek ve en düşük Emekli zammı ne kadar olur ve ne zaman açıklanır? Emekli maaşı ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak. Haziran ayı enflasyonuyla birlikte yılın ilk 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek ve memur ve emeklisinin maaşlarına yansıtılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın ve emekçilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak." dedi.

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, toplu sözleşmeden kaynaklı bu yılın ilk yarısında yüzde 7,5 zam alan devlet memurlarının yılın ikinci yarısında alacağı enflasyon farkı da belli olacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için temmuzda yüzde 7 zam verilecek. Maaşlar hesaplara 8 Temmuz'da yatırılacak. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam almış olacak.