Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ilk toplantısı!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ilk toplantısı!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ilk toplantısını bankacılarla gerçekleştirdi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu'nda bulunan bankaların genel müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın kararıyla Naci Ağbal'ın yerine atanan Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bankacılarla bir araya geldi. Kavcıoğlu, banka genel müdürleri ile toplantıda üç ana mesaj verdi. Toplantıda Kavcıoğlu'nun, Merkez Bankası'nın birincil önceliğinin enflasyonla mücadele olmaya devam edeceğinin altını çizdiği öğrenildi.


 
Kavcıoğlu'nun verdiği diğer ana mesajlar ise, yeni dönemde Merkez Bankası'nın politikalarında herhangi bir değişiklik olmayacağı ve Naci Ağbal'ın bıraktığı yerden devam edileceği yönündeki vurgular oldu.


Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bugünkü görüşmeye ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Türkiye Bankalar Birliği yönetimindeki banka genel müdürlerimizle çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Paydaşlarımıza verdikleri destekler için teşekkür ediyorum."

banka.jpg

ÜST DÜZEY BANKACILAR GÖRÜŞMEYİ FAYDALI OLARAK DEĞERLENDİRDİ
AA muhabirinin bankacılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, toplantıda karşılıklı genel ekonomik değerlendirmeler ele alındı ve fikir alışverişinde bulunuldu.
Faydalı bir görüşmenin gerçekleştiğini ifade eden üst düzey bankacılar, piyasaya müdahale edilmeyeceği ve piyasaların kendi içinde hareket edeceği izleniminin edinildiği aktardı.


Para Politikası Kurulu'nun daha önce açıklanan takviminde toplanacağının ve toplantıyı öne çekme gibi bir durumun söz konusu olmadığının ifade edildiğini bildiren kaynaklar, bankacılık sektörünün TCMB Başkanı Kavcıoğlu ve TCMB'nin uygulayacağı para politikalarına destek vereceğini dile getirdi.

 

Kavcıoğlu'nun yayımladığı ilk mesaj ise şöyle oldu:

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ilk mesajını kamuoyuyla paylaştı. Kavcıoğlu, "Ülkemiz güçlü temeller üzerinde yükselecek" açıklamasında bulundu.