Merkez Bankası'nda bir kriz daha! Murat Çetinkaya görevden alındı

Merkez Bankası'nda bir kriz daha! Murat Çetinkaya görevden alındı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ı görevden almasının yankıları sürerken Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'yı da görevden aldığı açıklandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ı görevden almasının yankıları sürerken Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'yı da görevden aldı. 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Murat Çetinkaya'nın yerine Mustafa Duman atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar şu şekilde:

 

ata.jpg

Murat Çetinkaya kimdir?


1970 yılında doğan Murat Çetinkaya, 1988 yılında TED Ankara Koleji’nden, 1992 yılında da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliğinden mezun oldu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü-Bankacılık anabilim dalında tamamladı.

Meslek hayatına T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Fon Yönetimi Müdürlüğünde başlayan Çetinkaya, Tekstilbank ve Diler Yatırım Bankası hazine bölümlerinde çalıştı. Çetinkaya 2010-2017 arasında ise Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Halk Portföy Yönetimi AŞ kurucu Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevinde bulundu.

Haziran 2017’de Borsa İstanbul Grubuna geçen Murat Çetinkaya, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü, İstanbul Takas ve Saklama Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Çetinkaya, Borsa İstanbul’daki çalışma döneminde Türk Lirası finansal mimari ve pay piyasası pazar yapılanması üzerine odaklanmış durumda.