Merkez Bankası’nda flaş karışıklık:  Üyelerin toplantılara katılmadığı öğrenildi!

Merkez Bankası’nda flaş karışıklık: Üyelerin toplantılara katılmadığı öğrenildi!

Geçtiğimiz günlerde faiz indirimine giderek dikkatleri üzerine toplayan Merkez Bankası'nda ortalık karışmış durumda. Üyelerin son 3 toplantıya girmediği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde faiz indirimine giderek dikkatleri üzerine toplayan Merkez Bankası'nda ortalık karışmış durumda. Üyelerin son 3 toplantıya girmediği iddia edildi.

Son Para Politikası Kurulu toplantısında alınan faiz kararı Merkez Bankası tartışmalarını artırırken ortaya çok ciddi iddialar atılmaya devam ediliyor. T24 Yazarı Barış Soydan, TCMB yatırımcılar toplantısına katılmayan başkan yardımcılarını ve bunun ne anlama geldiğini analiz eden bir yazı kaleme aldı.

MERKEZ BANKASI’NDA ORTALIK KARIŞTI
Ekonomist Barış Soydan Şahap Kavcıoğlu’nun yerine Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna oturacak isim diye bilinen Uğur Namık Küçük’ün ve Başkan Yardımcısı Semih Tümen’in geçen hafta yatırımcılarla düzenlenen toplantıya katılmadığını belirtirken “Bu, bir anlamda, onaylamadığı bir kararı savunmak zorunda kalmaktan kaçındığı anlamına gelebilir mi? Henüz bilmiyoruz.” Diye yazdı.


Yabancılarla yapılan daha önceki oturumunda  TCMB adına soru-cevap kısmının yükünü üstlenen Uğur Namık Küçük’ün yokluğunun yatırımcılar toplantısına katılan isimler tarafından hissedildiğini ifade eden Soydan “Toplantıya katılmayan bir diğer Başkan Yardımcısı ise bu aralar gündemdeki isim Semih Tümen olmuş. Zaten kendisi göreve geldiği Mayıs ayından sonra sadece tek bir yatırımcı toplantısına katılmış. Son üç toplantıda ise yokmuş.” açıklamasında bulundu.