Merkez düşürdü Erdoğan yükseltti! Dolarda 17 dakikada baş döndüren hareketlilik

Merkez düşürdü Erdoğan yükseltti! Dolarda 17 dakikada baş döndüren hareketlilik

Merkez Bankası'nın döviz kurlarına müdahalesi sonrası 13.87'den 12.49'a düştü. Ancak aynı saatlerde grup toplantısında Erdoğan'ın konuşması sırasında dolar yeniden tırmanışa geçti.

Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 12:50 de “Doğrudan Döviz Müdahalesine İlişkin Basın Duyurusu” başlıklı açıklamayla kura doğrudan müdahale ettiğini açıkladı. Akşam 13.95'i gören ve güne 12.80'lerde başlayan dolar Merkez'in açıklamasından sonra 12.50'lere kadar düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 13:07'de partisinin grup toplantısında yaptığı "Kur dediğin bugün artar yarın düşer" açıklamasından sonra ise hızla yükselişe geçti ve 17 dakika içinde 13.30'lara geri çıktı. 

 Neler oldu?
30 Kasım sabahına 12.88 ile başlayan dolar gün içinde yaşanan gelişmelerden sonra akşam saatlerinde 13.95'i gördü. Geceyi 14 sınırında kapayan dolar sabah saat: 07:20'de dolar 13,56 lira ile güne başladı. Öğleye kadar 13.80'lere kadar çıkan dolara Merkez Bankası müdahale etti. Merkez'den yapılan açıklamada “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir” denildi.

Müdahale öncesi 13,80 seviyelerinde olan dolar/TL, müdahale sonrası 12,50 seviyesinin altını gördü. Böylece müdahale ile yüzde 9.5 indi. 

 Erdoğan konuştu tekrar yükseldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. Faiz indiriminin dövizdeki etkisine ilişkin konuşan Erdoğan, "Faiz düştüğünde paradan para kazanan dışında kimsenin kaybı olmaz. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer. Ekonomide de dünya beşten büyüktür diyoruz" dedi.  Bu açıklamadan sonra dolar çok kısa bir sürede 13.30'lara kadar çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası'nın döviz müdahalesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkez Bankası'nın yasasında var, dövize müdahale etmesi gerekiyorsa yapar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gazetecilere Merkez Bankası'nın döviz müdahalesine ilişkin açkılama yaptı.

Erdoğan, "Merkez Bankası'nın yasasında var. Böyle müdahale etmesi gerekiyorsa yapar" dedi.