Moody's: ABD ve İran gerilimi ekonomiyi vurur

Moody's: ABD ve İran gerilimi ekonomiyi vurur

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dikkat çekici uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasındaki gerilimin devam etmesinin geniş çaplı ekonomik ve finansal şoklara kapı aralayabileceği ikazında bulundu.

Moody's'den yapılan izahta, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından öldürülmesinin hemen peşinden, Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasındaki gerilimin devam etmesi halinde, bunun ekonomik ve finansal şoklar yoluyla faaliyet ortamının bozulması dâhil olmak üzere geniş çaplı tesirlerinin olabileceği bildirildi.

İzahta, "Uzun sürecek bir gerilimin potansiyel olarak aksisedaları olabilir; bilhassa gerilimin petrol ücretlerindeki tesiri yoluyla." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ayrı olarak, Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasında devam eden gerilimin ekonominin genel görünümünü bozabileceği, Orta Doğu'da yalnızca petrol ve bankacılık sektörlerini değil turizm gibi alanları da negatif etkileyebileceği kaydedildi.