Motorine zam! Bu geceden itibaren geçerli

Motorine zam! Bu geceden itibaren geçerli

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 10 kuruş fiyat artışı meydana geldi. Artış pompa fiyatlarına yansıyacaktır.

Uluslararası piyasalarda benzin ve motorinin ton fiyatlarındaki yükselişten kaynaklı bu gece yarısından sonra motorinde 10 kuruş artış gerçekleşti. Benzin de zamda sınırda yer alıyor. Küçük bir oynama benzine yeni bir zammı gündeme getirebilir.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 6,23 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,33 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,18 liradan 6,28 liraya, İzmir'de 6,26 liradan 6,36 liraya yükselecek.

DOLAR KURU BAZ ALINARAK HESAPLANIYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.