Nebati ile görüşen İslam Memiş açıkladı! Dolarda yeni operasyon kapıda

Nebati ile görüşen İslam Memiş açıkladı! Dolarda yeni operasyon kapıda

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomistler ve akademisyenlerle bir araya geldi. Görüşme sonrası İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomistler ve akademisyenlerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde buluşarak ekonomik yönetime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan  altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, " Merkez Bankası'nın önümüzdeki haftalarda yeni finansal enstrümanları açıklayacağı ifade edildi. Şirketlerin 10 milyar dolar civarında döviz bozdurma planları varmış. TL mevduat hesaplarına 10 milyar dolar civarında girdi olunca döviz kurlarında bir gerileme olabileceğine dikkat çekildi" dedi.

"MERKEZ BANKASI YENİ FİNANSAL ENSTÜRÜMAN AÇIKLAYACAK"

"Toplantıda ekonomide çok ciddi projelerin olduğu söylendi. " diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Merkez Bankası'nın önümüzdeki haftalarda yeni finansal enstrümanları açıklayacağı ifade edildi. Önümüzdeki günlerde şirketlerin 10 milyar dolar civarında döviz bozdurma planlarının olduğu söylendi. Kur garantili mevduat hesaplarına 10 milyar dolar civarında girdi olunca döviz kurlarında bir gerileme olabileceğine dikkat çekildi. Bakanımız 20 Aralık akşamında piyasalara merkez bankasının ve devletin bir müdahalesi olmadığını ifade etti" diyerek ekonomide ciddi adımların atılacağını ifade etti.