O ekonomistten korkutan dolar açıklaması! 10.20 TL'ye çıkacak...

O ekonomistten korkutan dolar açıklaması! 10.20 TL'ye çıkacak...

Doların yükselişinin önü alınamıyor... Ekonomist Evren Zelyurt yaptığı açıklamada doların iyimser bir tahminle 10,20 TL'ye kadar çıkacağı iddiasında bulundu.

Doların yükselişinin önü alınamıyor... Ünlü ekonomistlerden dolar hakkında korkutan öngörüler gelirken Ekonomist Evren Zelyurt da kendi YouTube kanalında yaptığı açıklamada doların iyimser bir tahminle 10,20 TL'ye kadar çıkacağı iddiasında bulundu.

'Avrasya Yatırım' isimli Youtube hesabından güncel Konut, Altın ve Dolar tahminlerinde bulunan Ekonomist Evren Zelyurt, "Yabancı kurumların enflasyon ve faiz beklentilerinin en iyimser olanını aldığımızda dolar 10.20 TL'ye kadar çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

"DOLAR 10.20 TL'YE ÇIKACAK"

"Dolarda Tabii Merkez Bankası'nın faiz indiriminden sonra biliyorsunuz yeni bir rekor karşımıza çıktı" diyerek sözlerine başlayan Zelyurt, "Bu rekorlarda ne yazık ki devam edecek. Ben özellikle dolar da değerli arkadaşlarım 8.80 seviyesine çok önem atfediyorum. 8.80'in Üstünde kaldığımız sürece Bu iş nereye gider dediğimizde Teknik olarak bir hedef yok. Önünde mavi bir gökyüzü var. Ama Enflasyon hesabı Yapacak olursak yani Şunu söyleyelim. az önce zaten Belirttim bir takım yabancı Kurumların enflasyon ve faiz beklentilerinin en iyimser olanını alalım. Mesela Yüzde on altı enflasyon oranını alalım. Gerçekten İyimser tahmindir. Ve 8.80 de kuru alalım. Yüzde on altı enflasyon ve 8.80 kuru aldığında, sırf Enflasyondan dolayı bir bir Lira da 4 kuruş bir kayıp oluşur. 8.80 + 1.4 dediğimde de 10.20 tl gibi -12 aylık bir hedeftir bu arkadaşlar- bir seviye karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı.

"DEĞER DÜŞERSE KELEPİR FİYATI OLUŞUR"

8.80 TL üstünün bize çift haneyi gösterdiğini söyleyen Ekonomist Zelyurt, "Ama burada her zaman şunu söylüyorum, bütün bu dediklerim yatırım tavsiyesi değil arkadaşlar. Lütfen kaçan fiyatları kovalamayın. Bakın fiyatlar yukarı gider Ama ondan sonra bir geri yapar o geri yaptığı noktalarda Alım yapmayı daima hem hissede hem altında hem dolarda Öneriyoruz biz. Yukarıya roket Giden fiyatları Kovalamak da fayda var Diyoruz ve bütün bunları da tabi ki yatırım uzmanları ile istişare etmek faydalı olacaktır. Dolarda sıkıntılı duruyor arkadaşlar. Yön yukarıya doğru duruyor dolarda da. Bu noktada Değerli arkadaşlarım ben yatırımcılara, iş adamlarına ve çalışanlara bir şey hatırlatmak istiyorum. Şimdi borsa gerçekten düştü. Sıkıntılı bir noktaya geldi, bayağı satış yedi ama bizim Türk yatırımcının yaklaşık 25-30 yıldır bu piyasaları aile aracı Kurumu vasıtasıyla takip ediyorum. Gördüğüm bir şey var. Borsa yükseldiği zaman herkes borsaya koşar, Borsa düştüğü zaman da herkes borsadan kaçar. Arkadaşlar Amerika'da Avrupa'da bunun tersini yaparlar. Yani bir şeyin değeri düştüğü zaman orada onun bir kelepir fiyatı oluştuğu için girip onu alırlar, yabancı yatırımcı böyle yapar." şeklinde konuştu.

Ekonomist Evren Zelyurt, "Borsa rekor kırdığı zaman borsaya girmek maharet değil. Dolayısıyla benim burada tavsiyem, parayı park ediyorsanız. Bir bilanço analizi Teknik analiz bilmiyorsanız dolarda kalmanız mantıklı. Ona bir şey demiyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.