
OMG coin nedir? OMG coin yorum ve geleceği!
Eskiden OmiseGo olarak Bilinen OMG Network, Ethereum blockchain üzerinde inşa edilmiş, saklama hizmeti sunmayan, ikinci katman ölçeklendirme çözümüdür. Peki, OMG coin nedir? OMG coin yorum ve geleceği!
OMG Network bugünkü fiyatı ₺120,43 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺21.423.111.827 TRY. Anlık CoinMarketCap sıralaması #82, piyasa değeri ₺16.889.076.679 TRY. Dolaşımdaki arz 140.245.398 OMG coin ve maksimum seviyede.
İyi getirisi olan sanal para birimleri arıyorsanız, OMG karlı bir yatırım seçeneği olabilir. OMG Network fiyatı, 2021-11-13'te 12.382 USD'ye eşittir. OMG Network'ü bugün 100 dolara satın alırsanız, toplam 8.076 OMG alacaksınız.
OMG Coin Nedir?
Eskiden OmiseGo olarak Bilinen OMG Coin, Ethereum blockchain üzerinde inşa edilmiş, saklama hizmeti sunmayan, ikinci katman ölçeklendirme çözümüdür. Ethereum ölçeklendirme çözümü olarak OMG Network, kullanıcıların, direkt olarak Ethereum ağında transfer yapmaktan, önemli derecede daha hızlı ve ucuz bir şekilde ETH ve ERC20 tokenleri transfer etmeye olanak sağlamak için tasarlandı.
Ağ, Ethereum kök zincirinde tek bir işlem olarak doğrulanabilmesini sağlamak amacıyla, zincir dışında birkaç işlemi gruplandırmak için bir yan zincir mimarisi kullanan MoreViable Plasma isimli yeni bir ölçeklendirme çözümünü temel alıyor. OMG Network'e göre bu teknoloji, Ethereum'u, Ethereum 1.0'ın şu anda yapabildiği saniyede 10 ila 14 işlem yerine, saniyede binlerce işleme ölçeklendirme potansiyeline sahip.
Ağ, OMG Network'te ücretler için ödeme yollarından biri olarak kullanılabilen OMG yerel tokeni ile çalışıyor ve eninde sonunda ödüllere karşılık ağı güvenli tutmaya yardımcı olmak için hisseye dönüştürülebilir hale gelecek.
OMG Network Kurucusu Kim?
OMG Network şu anda dünyanın her yerine dağılmış 50'den fazla çalışanın bulunduğu bir ekipten oluşuyor. OMG Network, Tayland doğumlu Vansa Chatikavanij tarafından kuruldu ve eskiden Omise Holding olarak bilinen Tayland merkezli bir finansal teknoloji şirketi olan SYNQA'ya bağlı bir şirket olarak faaliyet gösteriyor.
Projenin kurucusu Vansa Chatikavanij, New York'un Columbia Üniversitesinden dünya ve çevre bilimlerinde master derecesi aldı. Bunu takiben Chatikavanij, 2017'de OMG Network'ü (o zamanki adıyla OmiseGo) kurmadan önce International Finance Corporation (IFC) ve World Bank Group'u da içinde bulunduran birkaç önde gelen finansal kuruluşta danışmanlık yaptı.
Chatikavanij, bugüne kadar devam ettiği CEO rolüne geçmeden önce 2019'a kadar şirkette genel müdür rolündeydi. Bunun ötesinde eski Huawei Technologies blockchain Ar-Ge strateji müdürü Stephen McNamara, OMG Network'ün COO'su olarak görev yaparken, çok tecrübeli bir mühendis ve danışman olan Kasima Tharnpipitchai ise şirketin CTO'su konumunda.
OMG Network Neden Farklı?
OMG Network, ana akım işletmelerin, ürünlerini ve uygulamalarını ağda inşa etmeyi düşünmesi için önce Ethereum'un önem arz eden hız ve ücret bariyerlerinin üstesinden gelinmesi gerektiğine inanıyor.
Bu kapsamda OMG Network projesi, bir yandan karbon ayak izlerini azaltırken bir yandan da Ethereum'u ölçeklemek isteyen işletmeler ve projeler için daha çekici kılmaya yardımcı olmak için inşa edildi. Temelindeki Ethereum ağı sayesinde varlıkların güvenliğini sağlıyor. Selefine kıyasla elektrik kullanımını yüzde 99'a kadar düşürmeye ve işlem ücretlerini de üçte ikisi oranında azaltmaya yarayacak plazma tabanlı yan zincir çözümü ile verdiği sözleri yerine getiriyor.
Platform 2017'deki ilk token arzında (ICO) elde edilen 25 milyon dolarlık fonlama ile destekleniyor. Buna ek olarak OMG Network'ün ana şirketi SYNQA, yakın zaman önce C serisi yatırım turunda 80 milyon dolar topladı. Toyota Financial Services Corporation ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation da dahil olmak üzere birkaç büyük yatırım şirketi tarafından destekleniyor.
Piyasada Kaç OMG Network (OMG) Coin Var?
Çoğu kripto para gibi OMG Network'ün tokenleri de sabit bir maksimum arza sahip. Bu tam olarak 140.245.398 OMG'ye ayarlı ve hiçbir zaman bunun üstüne çıkmayacak. Diğer birçok kripto para biriminin aksine bu arzın tamamı çoktan üretildi ve büyük bir bölümü şimdiden piyasada aktif.
Toplam arzdaki tokenlerin yüzde 65,1'i yatırımcılara dağıtıldı ve yüzde 5'i airdrop ile dağıtıldı, kalan yüzde 29,9 ise proje ve ekibin elinde. Bu yüzde 29,9'un yüzde 20'si gelecekteki geliştirmeleri ve ağ doğrulamasını fonlamak için OMG Network rezervi akıllı sözleşmesinde kilitlendi ve kalan yüzde 9,9 ise kurucu ekip için rezerve edildi.
Hem OMG rezervi hem de ekibin payı bir yıllığına kilitlenmişti ancak bu süre tamamlandı.
OMG Ağı Güvenli mi?
OMG Network mainnet'i, eninde sonunda kullanıcıların ağı korumaya yardım etmek için tokenlerini hisse haline getirmelerini ve ödüller kazanmalarını sağlayacak bir hisse ispatı (POS) konsensüs sistemine taşınacak.
O zamana kadar OMG Network alt zinciri, şimdilik tek bir blok üreticisi (OMG Network'ün kendisi) tarafından kontrol edilen hisse ispatının basitleştirilmiş bir şekli olan otorite ispatı (proof-of-authority, PoA) konsensüs mekanizması ile korunuyor. Aslında dürüst bir hamle olsa da itibar kaybı oluşturuyor.
OMG Network, hazır olur olmaz hisse ispatına geçmeyi planlıyor. Bunu takiben OMG sahipleri, hisselerini doğrulayıcılar üzerinden kullanarak ağın başarısı ve korunmasında paydaş olabilecekler.
OMG Network (OMG) Tokenleri Nereden Alınır?
OMG tokenleri fazlasıyla likit durumda. Coinbase Pro ve Binance gibi en büyük 10 borsadan birkaçı da dahil olmak üzere 200'den fazla borsa platformunda satın alınabilir ve takas işlemine alınabilir. En popüler işlem çiftleri arasında OMG/USDT, OMG/BTC ve OMG/ETH bulunuyor.