ÖTV zammı ve küçülme sonrası Berat Albayrak: 2021'e pozitif gireceğiz

ÖTV zammı ve küçülme sonrası Berat Albayrak: 2021'e pozitif gireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide 2. çeyrek verileriyle ilgili yaptığı açıklamada “Kötümser tabloların aksine GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2020 yılı 2. Çeyrek büyüme rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Ekonominin 2. Çeyrekte yüzde 9,9 daralmasına rağmen Türkiye’nin diğer ülkelere göre iyi durumda olduğunu belirten Albayrak, hedeflerinin 2021 yılına pozitif verilerle girmeyi hedeflediklerini söyledi:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Dünya ekonomilerini durma noktasına getiren yüzyılın felaketi pandeminin etkilerini 2. çeyrekte hissedeceğimizi biliyorduk.

Kötümser tabloların aksine GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli.

Milli ekonomi hedefleri, İstihdama dayalı üretim, Vatandaşının yanında olan bir ekonomi modeliyle yılı pozitif ayrışarak kapatacağız inşaallah. 2021’e pandeminin izlerini silerek girmekte kararlıyız. İnşaallah ‘V’ çıkışı GSYİH verilerinde de göreceğiz.”