Paribu nedir? Paribu çöktü mü?

Paribu nedir? Paribu çöktü mü?

Dün akşam saatlerinde Türk kripto para borsası Paribu’yu kullananlar sorunla karşılaştı. Türkiye’nin yüksek hacimli kripto para borsalarından biri olan Paribu, dün akşamın da en çok konuşulan konularından oldu. Peki, Paribu çöktü mü? Paribu nedir?

Dün akşam saatlerinde Türk kripto para borsası Paribu’yu kullananlar sorunla karşılaştı. Türkiye’nin yüksek hacimli kripto para borsalarından biri olan Paribu, dün akşamın da en çok konuşulan konularından oldu. Peki, Paribu çöktü mü? Paribu nedir? Paribu açılıyor mu? 

PARİBU NEDİR? 

Paribu, Türkiye’nin en yüksek hacimli hacimli dijital varlık işlem platformudur. Hızlı ve tümüyle güvenli olarak Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok kripto para için alım satım işlemine aracılık eden Paribu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açılmıştır. Paribu’nun CEO’su Yasin Oral’dır. Paribu, Türk Lirası ile kripto para alış veya satış işlemleri yapılabilen bir kripto para borsasıdır.

PARİBU ÇÖKTÜ MÜ NEDEN AÇILMIYOR?

Kullanıcılar dün akşam uzun süre Paribu'da işlem yapmadı. Sosyal medyada birçok tepkiye neden bu gelişme sonrası Paribu tarafından şu açıklama yapıldı;

"CHZ/TL marketinde olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine bağlı emir yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu nedenle eşleşmelerde bazı kullanıcılarımızı etkileyen kısa süreli gecikmeler söz konusudur. Konuya teknik ekibimiz tarafından müdahale edilmektedir."