Renkli pamuk geliyor

Renkli pamuk geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Zirai Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen renkli pamuk çeşitlerinde deneme imalatında başarılı olundu. Bu sene renkli pamukların sözleşmeli imalat modeli ile üretilmesi sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin de önceden kamuoyuna tanıtımını yaptığı iki renkli pamuk çeşidinde ehemmiyetli bir eşik geride bırakıldı. TAGEM tarafından tescil ettirilen renkli pamuklar "Sarı Gelin" (açık kahve) ve "Gelincik" (koyu kahve) özel sektörün de büyük alakasını çekmişti.

İMALAT YAYGINLAŞTIRILACAK

Natürel renkli pamukların tekstil sektöründe kullanılması için bu konuya alakalı olan ve bu alanda faaliyet gösteren özel bir firma ile beraber çalışılmaya başlandı. 2019 senesinde bu çeşitlerden deneme imalatı yapıldı ve başarılı olundu. Bu sene ise özel firma ile sözleşmeli imalat dahilinde imalat yapılacak ve bu imalatın yaygınlaştırılması sağlanacak. Bu arada renkli pamukların lif verimi, kalitesi ve renk çeşitliğinin arttırılması konularında da firma ile ortak ar-ge çalışmalarının yapılması kararı alındı.

ÇOCUK GİYİMDE BÜYÜK ALAKA GÖRMESİ BEKLENİYOR

Pamukların natürel bir şekilde, rastgele bir kimyevi kullanılmadan renkli olmaları nedeniyle sıhhat açısından negatif bir tesiri bulunmuyor. Renklendirmek için kimyevi kullanılmadığından etrafa de kötü bir tesiri bulunmayan renkli pamuklardan üretilen tekstil ürünlerin, bilhassa çocuk giyimde kullanılarak, büyük ilgi görmesi bekleniyor.