Rusya, Avrupa'ya petrol sevkiyatını durdurdu... Benzin fiyatlarını vuracak!

Rusya, Avrupa'ya petrol sevkiyatını durdurdu... Benzin fiyatlarını vuracak!

Rusya, Batı'nın Ukrayna savaşı nedeniyle kendilerine yönelik tutumlarına ekonomik yanıtlar vermeye devam ediyor. Buna bağlı olarak Ruslar, Avrupa'ya petrol sevkiyatını durdurduklarını açıkladılar.

Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft, Avrupa'ya petrol sevkiyatının durdurulduğunu açıkladı. Yaşanan gelişmeyle birlikte akarkayıt fiyatlarınıın da yükselişe geçmesi öngörülüyor. 

ÖN ÖDEME VURGUSU

Transneft tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus petrolünü Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya taşıyan Drujba hattının güney kolu için Ukrtransnafta şirketine ön ödeme yapılmasının gerektiği ifade edildi.

ÖDEMELER AVRUPA BİRLİĞİ YAPTIRIMLARI NEDENİYLE YAPILMADI

Bahsekonu sevkiyat hizmetiyle ilgili Ukrtransnafta'ya yapılan son ön ödemelerin Transneft'e geri döndüğü bilgisinin yer aldığı açıklamada, ödemelerin Avrupa Birliği'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle gerçekleştirilemediğine işaret edildi.

SEVKİYAT DURDU

Yapılan açıklamada, yapılması gereken ödemelerin yerine getirilmediği gerekçesiyle Ukrtransnafta'nın Transneft'e sevkiyat hizmeti sağlamayı durdurduğu ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatının da 4 Ağustos itibarıyla durduğu kaydedildi.