Selçuk Geçer "kırılma bekliyorum" dedi ve uyardı: "Dolar 50 liranın üzerine çıkacak"

Selçuk Geçer "kırılma bekliyorum" dedi ve uyardı: "Dolar 50 liranın üzerine çıkacak"

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve altındaki gidişata ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçer, doların 50 lirayı bulacağını söyledi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, analizleri ve değerlendirmeleriyle ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Son olarak Medyatava TV Gündem programına katılarak Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Geçer, dolar ve altınla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Geçer şunları söyledi:

"DOLAR ADIM ADIM YÜKSELECEKTİ"

"Dünyadaki gelişmeler ve Türkiye'deki makroekonomik sorunlar nedeniyle dolar adım adım yükselecekti, nitekim yükseldi 17 seviyesine yükseldi. Ekonomiyle ilgili çözümler üretmek yerine para politikalarıyla ilgili çözüm üreterek bunu frenlemeye çalıştılar ama mümkün değil. Enflasyon ve faiz arasındaki makas açılmışken faiz etkisi de ortadan kayboldu."

"BEN BİR KIRILMA BEKLİYORUM"

"Bu kadar yüksek faiz ortamı varken siz, artık dövizle dövizi baskılamaya çalışarak bu işi kurtaramazsınız. Artık ben bir kırılma bekliyorum. Önümüzdeki dönemde dolar kurunda sert kırılmalar olacak"

"ENFLASYON ETKİSİYLE ŞU AN DOLAR 30-35 ARALIĞINDA"

"Enflasyon etkisini koyduğunuz zaman doların üzerine şu an 30-35 aralığında olduğunu görüyorsunuz. Enflasyona bağlı da dolar kuru hesaplanır. Şu anda yüzde 78'lik enflasyon doların üzerine daha yansımış değil onu da yansıtırsak 30-35'lik dolar kuruna zaten ulaşıyorsunuz. Diğer makro sorunları da üzerine eklediğiniz zaman 50 TL'nin üzerine rahatlıkla gidebilecek bir dolar kurundan bahsediyoruz. Umarım böyle olmaz ve bu çok ciddi bir enflasyon daha yaratır, Türkiye'nin ciddi bir sarmala girmesini beraberinde getirir"