Selçuk Geçer ünlü bankaya dikkat çekerek dolar tahminini güncelledi!

Selçuk Geçer ünlü bankaya dikkat çekerek dolar tahminini güncelledi!

Sosyal medya hesabından son olarak "Dolar patlayacak" yorumunda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, HSBC'nin dolar kuru tahminine de değinerek yeni bir tahminde bulundu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar/TL kuru tahminini güncelledi... Dolar Türk Lirası karşısında yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru 16.39'u görmesinin ardından geçtiğimiz günlerde “Dolar büyük patlayacak” diyen Selçuk Geçer’den yeni bir dolar kuru tahmini geldi. Selçuk Geçer, dolar kurunda ilk hedef rakamı verdi.

SELÇUK GEÇER'DEN DOLAR TAHMİNİ

Ekonomist Selçuk Geçer sosyal medya platformu Twitter hesabından dolar kuru için tahminini paylaşıp takipçilerini uyardı. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda ilk hedefin 16,80 TL olduğunu belirtti.

Dünyaca ünlü banka HSBC’nın yıl sonu dolar kuru tahminine dikkat çeken Selçuk Geçer, yıl sonu dolar kuru için verilen 17,50 TL rakamına destek verdi ama bu rakamın yıl sonunu beklemeyeceğini savundu.

Selçuk Geçer, “HSBC, dolar/TL için yıl sonu tahminini 16,5’ten 17,5’e yükseltti. Banka ekonomistleri, 3. çeyrekte enflasyonun yüzde 90'lara yaklaşabileceğini de öngördü. Enflasyon evet ama dolar yıl sonunu beklemez.” ifadelerini kullandı.

DOLAR YORUMLARI: DOLAR KURUNDA TAKİP EDİLECEK SEVİYELER
IKON Menkul dolar yorumu ile bu akşam ki FOMC toplantı tutanaklarına dikkat çekti. USDTRY paritesinde işlemler yükselen fiyat kanalı içerisinde sürüyor. Yükselişin devamında 16.20 ve yükselen fiyat kanalının üst bandı direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 15.72 ve kanalın alt bandı destek oluşturabilir. Bugün 21:00’da FOMC toplantı tutanaklarının açıklanacağını ve veri sırasında oynaklığın artabileceğini de belirtelim.

Destekler:15.72-15.23-14.8550, Dirençler:16.20-17.14-18.33

Ziraat FX dolar yorumu ise şöyle: Bugün ayrıca ABD dayanıklı mal siparişleri takip edilecek. Yurtiçinde ise bir süredir enflasyona endeksli bir ürünün çıkabileceği haberleriyle 16,00 seviyesinin altında seyreden Dolar/TL’nin, Kabine Toplantısı’nın ardından bu konu ile ilgili bir gelişme olmaması sonrasında hareketlendiğini ve küresel fiyatlamalarla ile birlikte 16,00 seviyesinin üzerine çıktığını izledik. Teknik olarak bu seviyenin üzerinde hareketlilik biraz daha sürebilir ki 16,3750 hedef olarak izlenebilir.

İlgili Haberler