Selçuk Geçer 17'yi aşan dolar kuru için yeni tahminini açıkladı

Selçuk Geçer 17'yi aşan dolar kuru için yeni tahminini açıkladı

Dolar kuru bugünde yeni seviyelerle işlemler görüyor... Selçuk Geçer 17'yi aşan dolar kuru karşısında yeni dolar tahmini yaparak yatırımcısını uyardı.

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer'de yayınladığı yeni videosunda dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyonun sonuçları hakkında korkunç açıklamalarda bulundu. İşte Selçuk Geçer'in yatırımcıları yakından ilgilendiren o analizleri.

FED'in faiz kararını değerlendiren Selçuk Geçer, FED'in peş peşe 3'er defa faiz artışına gideceğini vurguladı. Amerika'daki enflasyonun yüzde 9'lü seviyelere çıkacağını belirten Geçer, enflasyonun yapılan hamlelere rağmen hala kontrol altına almadığını ifade etti. Enflasyon ve faiz kararlarını değerlendiren Geçer, "Amerika on yıllıklar 3,30'lar seviyesine. En yüksek seviyeler. Dolar endeski 105'in kıyısında. Sona 110'u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105'e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa Yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz. " diye konuştu.

DOLARDA YAŞANACAK OLAN SENARYOYU ANLATTI

2021 Aralık ayında dolara yapılan operasyona değinen Geçer, dolar üzerindeki senaryoyu tek tek anlattı. Geçer, dolara yapılacak olan müdahaleyi şöyle anlattı:

"20 Aralık operasyonundan sonra 14 liradan tekrardan 18'e çıktı. Yapmayın insanları büyük zarar uğratıyorsunuz. Bugünkü 18 lira Aralık'taki 12 lira. Nass var demeye başlarsa anlayın ki kuru önce 26'ya götürecekler sonra oradan vuracaklar 18'e düşürecekler. Sonra nasıl indirdik diyecekler. DİBS'i açıkladılar bakın ne oldu. Kırılganlıklar sadece cari açıkla sınırlı değil. Döviz açıkları var şirketlerin.. Onları batırma derecesine görülebilir. Enflasyon aldı başını gidiyor. Hiçbir şey kontrollerinde değil. Seçim zamanında hükümetin zaman kazanma dışında bir şey yok."

"KORKU FİLMİNE HAZIR OLUN" UYARISI

Her söylediğinin çıktığını belirten Geçer, "Piyasanın çok üstünde enflasyon gelecek dedim. Geldi. Hikaye çok basit. Makro grafikleri okuyorum. İhtiyacın olduğu parayı satıp dolar alma. Konut çok büyük bir balon haline geldi. İhtiyacım yoksa konut almam. Bu sahte bir kriz. 2023 2024'te ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu kriz atlatıldıktan sonra acayip bir refah gelecek. 5-6 yıl sonra asıl korku filmi gelecek. TL değer kaybedecek." yorumunda bulundu.