Selçuk Geçer'den dolar tahmini! 3 Aralık detayı!

Selçuk Geçer'den dolar tahmini! 3 Aralık detayı!

Merkez Bankası'nın bugün dolara müdahalesi sonrası 12.50 seviyelerine gerileyen dolar/TL kurunun tekrar hareketlenmesinin ardından ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 7 yıl aradan sonra ilk kez bugün dolara müdahale etmesinin ardın dolar 12.50 seviyelerine kadar geriledi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ise dolar tekrar 13 seviyesinin üzerine çıktı. Doğrudan dolara müdahale ettiğini duyuran Merkez Bankası açıklamasında, “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Selçuk Geçer ise enflasyon rakamı üzerinden dolar kuru için tarih vererek korkutan bir uyarıda bulundu. 

EKONOMİST SELÇUK GEÇER DOLAR KURU İÇİN TARİH VERDİ: 3 ARALIK

Dolar kurunda bu gelişmeler yaşanırken bir ekonomik veri de İstanbul Ticaret Odası’ndan geldi. İstanbul'da perakende fiyatlar Kasım'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,05 artış kaydetti. Ekonomist Selçuk Geçer, bu veri sonrası enflasyon rakamı tahmininde bulunarak dolar kuru için 3 Aralık’a işaret etti.

gecer-tweet.png

Twitter hesabı üzerinden enflasyon tahminini paylaşan Selçuk Geçer, “Doları 3 Aralık’ta görün” dedi. Geçer’in paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul'da perakende fiyatlar Kasım'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,05 artış kaydetti. Geçmiş olsun. Enflasyon yüzde 22’nin altında gelmez. Dolar 3 Aralık’ta görün.”

NOT: 3 Aralık’ta kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye hakkında bir değerlendirme yaparak kredi notunu açıklayacak.

İlgili Haberler