Selçuk Geçer'den euro yatırımcılarına uyarı: "Euro ve dolar yer değiştirirse şaşırmam"

Selçuk Geçer'den euro yatırımcılarına uyarı: "Euro ve dolar yer değiştirirse şaşırmam"

Ekonomist Selçuk Geçer, Euro'daki gidişata ilişkin konuştu ve euro ile doların yer değiştirebileceğini söyledi.

Yaptığı ekonomi analizleriyle dikkat çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, YouTube kanalındaki son canlı yayınında Euro'daki son duruma ilişkin kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

various-different-euros-1101-2626.jpg

Euro yatırımcılarının endişelerine ilişkin konuşan ve 'Euro ne olur?' sorusuna yanıt veren Geçer şunları söyledi:

"EURO DÜŞECEK AMA TL KARŞISINDA DEĞERİNİ KORUYACAK"

"Euro, parite kaynaklı olarak ve özellikle FED Başkanı Powell'ın açıklamalarına bağlı olarak düşüş eğilimli devam edecek. Hem TL'ye karşı hem dolara karşı. Ama TL karşısında değerini koruyacak."

"EURO, DOLAR KARŞISINDA DÜŞECEK"

"Euro-dolar paritesi nedeniyle euro, dolar karşısında düşecek. Nitekim 1,05'in altındayız. 1,04'te ilerliyoruz. En düşüğün bir tık üstünde. 1,04 ve 1,03'e kırması durumunda ufak ufak 1'lerin altını konuşmaya başlıyor olabiliriz. Niye bu kadar emin konuşuyorum ve neden parite düşmeye devam edecek? Her ne kadar söylemlerde sertleşilse de, Avrupa, ABD kadar sertleşmiş değil, Powell kadar değil." 

fed-in-faiz-karar-oncesi-dolar-ve-euro-gune-nasil-basladi-1028687-5.jpg

"FAİZLER 100 BAZ PUAN ARTACAK"

"ABD çıktı faizleri artırdı. Dolayısıyla bu kadar yavaş hareket ettiği için Avrupa, ben paritenin daha da geriye geleceğini düşünüyorum. Bana göre, Avrupa yavaş gitmeye devam edecek. Enflasyon Avrupa'da daha agresif yükselecek. Powell, faizleri artırmayı hızlandıracak. 100 baz puan öyle ya da böyle gelecek bu sene içinde. Bu da parite üzerindeki baskıyı artıracak. Euro ve dolar yer değiştirirse şaşırmam. Ya da eşitlenirse şaşırmam"