Solana (SOL) yorumları... Solana (SOL) coin nedir?

Solana (SOL) yorumları... Solana (SOL) coin nedir?

Solana (SOL) yorumları... Solana (SOL) coin nedir? Kripto para piyasasında heyecan dorukta... Sert düşüşlerin ardından yükseliş trendi başladı. Bu süreçte de öne çıkan coinler oluyor. Bunlardan biri de Solana (SOL)...

Solana (SOL) yorumları... Solana (SOL) coin nedir? Kripto para piyasasında heyecan dorukta... Sert düşüşlerin ardından yükseliş trendi başladı. Bu süreçte de öne çıkan coinler oluyor. Bunlardan biri de Solana (SOL)... 

cointurk.com'dan Mert Bahçe'nin derlemesine göre, 2021 yılının üçüncü çeyreği kripto para topluluğu adına heyecanlı bir zaman dilimi oldu. Bitcoin ve Ethereum olumlu çeyrekler görürken büyük kazançlar yeni protokollerde görüldü. Akıllı sözleşme platformlarında daha büyük pazarı geride bırakan artış SolanaAvalanche ve Terra gibi projelerin yükselişi ile fark edildi.

Solana Neden Yükseldi?

Ethereum ağı, çoğunlukla NFT‘lerin hızlı yükselişi nedeniyle yeni bir kullanıcı benimsenme patlamasına sahip olsa da yıl boyunca rekor yüksek işlem ücretlerinden zarar gördü. Geliştiriciler Ethereum’a nazaran daha düşük ücretli alternatifler ararken rekabetçi akıllı sözleşme platformları Solana ve Avalanche’a fayda sağladı. Özellikle ETH’nin ortalama işlem ücret 55 doları aştığında SOL fiyatı 200 dolarlık ralli kaydetti.

Solana rallisi, 200 dolarlık fiyatın görülmesi ile “Solana Summer” olarak adlandırıldı. Solana, yıl başında 2 dolarlık bir fiyattan alım satım işlemi görüyordu. Ancak kısa sürede birçok adım ile birlikte boğa koşusuna başlayan Solana, 214 dolara dokunarak tüm zamanların yüksek seviyesine ulaştı.

215 dolarlık rallinin ardından önemli bir konsolidasyon döneminde giren Solana, 150 dolar seviyelerinde stabilizasyonu sağlamak adına mücadele ediyor. Solana performansının Ethereum ile ilişkilendirilmesine nazaran bu ralli organikti. Özellikle Solana’nın DeFi projeleri bu yıl Eylül ayında 3 milyar doları aştı.

sol.jpg

SOL için proje sayısındaki büyük artış, ETH ve diğer rakiplere zorlu bir rekabet sağladı. Solana, birlikte çalışabilir bir blok zinciri platformu olarak büyümesini sürdürmek adına NFT alanının patlamasını kullandı. Aslında Solana ağında opere edilen NFT’ler 2 Ekim tarihinde 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. SOL spot piyasası düşük işlem hacmi ve fiyat beklentisi görürken vadeli işlem piyasası daha parlak bir görünüm kaydedildi.

Solana Fiyatı

Uzman analistler Solana için kısa vadede yukarı yönlü bir kırılma beklemiyor ancak projenin altyapısı ve adımları nedeniyle kripto para piyasasında önemli bir konumda olduğuna hem fikir. Popüler kripto para birimi, yaklaşık bir ay önce ATH kaydetmişti. Kısa sürede 214 dolara tırmanan Solana, genel piyasa trendini izleyen bir profil çizdi.