Teknik Analiz'den dolar kuru tahmini...   İşte kripto piyasasında doların gördüğü flaş rakam!

Teknik Analiz'den dolar kuru tahmini... İşte kripto piyasasında doların gördüğü flaş rakam!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişi bir türlü doldurulamayan dolar/TL kuru hakkında Oktay Teknik Analiz YouTube kanalında dolar kurunun son durumu ve alım fırsatına ilişkin çarpıcı ifadeler kullanıldı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişi bir türlü doldurulamayan dolar/TL kuru hakkında Oktay Teknik Analiz YouTube kanalında dolar kurunun son durumu ve alım fırsatına ilişkin çarpıcı ifadeler kullanıldı.

doalr.jpg

Dolar kurunun kontrol edilmesi için Merkez Bankası'nın piyasalara 300 milyon dolarla müdahale ettiğinin ifade edildiği analizde, "Piyasalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Merkez Bankası'nın tavrı önemli. Ben 14 TL'yi tutmaya çalışacaklarını düşünüyorum. Merak edilen soru şu 'Bilek güreşini Merkez Bankası mı kazanacak piyasalar mı kazanacak?'. Merkez Bankası'nın elinde çok güçlü bir dolar rezervi yok. Swaplar var genelde. Merkez Bankası burada dolar kurundaki 14 TL seviyesini korumaya çalışacaktır" denildi.

" DOLAR KURU 16 TL VE ÜSTÜNÜ GÖRECEK"
Dolar kurunun 2022 Şubat aylarında 16 TL ve üstü bir seviyeyi görebileceğini kaydeden Oktay Teknik Analiz kanalı ekonomisti, "16 TL'ye doğru aslında gidiyoruz. Peki biz bu durumda neler yapmalıyız? Aslında kripto para piyasasını takip etmiyorsunuz ama orada dolar 16 TL'yi gördü. "Ve iktidar ve Merkez Bankası hata yapma devam ederse doları kimse tutamaz." Şubat ayında 16 TL'ye doğru bir hareketlenme beklendiğini ifade ediyorum" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın dolar kurunda yukarı yönlü yükselişin olmaması için ciddi bir direnç gösterdiğini ifade eden analist, "Dolar kuru 16 TL'yi erken görür mü? Yani dolar kuru şubat ayından önce 16 TL'yi görebilir mi? Piyasalar şu anda bunu takip ediyor. Çünkü Merkez Bankası'nın boşuna savunmadığını düşünüyorum. 16 TL olmaması için mücadele ediyor. Çünkü kripto piyasasında da dolar-TL paritesi 16 TL'yi gördü. Dikkatli olmak lazım. Kripto piyasasındaki iştah 'buraya yansıyacak mı' bunu takip edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.