TİM Başkanı Gülle: ‘düşük faiz ihracat için belirleyici’

TİM Başkanı Gülle: ‘düşük faiz ihracat için belirleyici’

TCMB faiz indirim kararına ilişkin Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle bir açıklama yayınladı.

Gülle, “Ülkemizin büyüme hedeflerinin en önemli enstrümanlarından olan ihracatımız için belirleyici etkenlerden biri de düşük faiz oranlarıdır.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Merkez Bankası Para Politikası Kurulu; Temmuz ayında 425 baz puan, Eylül ayında ise 325 baz puanlık indirimlerinin ardından son olarak bugün açıklamış olduğu 250 baz puanlık faiz indirim kararıyla, toplamda 1000 baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirerek, politika faizini %14 seviyelerine çekti. Bu karar ile birlikte bankalarımızın kredi maliyetlerine, piyasaların bu indirimi hızla yansıtacaklarını düşünüyoruz. Bu hamlenin kredi faiz oranlarına da yansıması, piyasalardaki normalleşme sürecini de ivmelendirecektir.

Bu sayede; gerek yeni yatırımlar, gerekse bir süredir yüksek faizler dolayısıyla ertelenen kapasite artışları ve makine ve teçhizat alt yapımızdaki yenileme çalışmalarının hız kazanacağını hep birlikte göreceğiz. İhracatçılarımızın, yatırımcılarımızın önündeki önemli engellerden birisi de, atılan faiz indirim adımlarıyla, deyim yerinde ise ortadan kalkmış oldu. Dolayısıyla; yatırım, istihdam, ihracat ve büyümeye yönelik etkili, pozitif bir yıl bizleri bekliyor.”

İsmail Gülle

Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı