Ünlü bankadan flaş dolar tahmini!

Ünlü bankadan flaş dolar tahmini!

Dolarla ilgili korkutana açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar, doların yeniden 18 lirayı çıkıp çıkmayacağını merak ederken, yabancı bankalar da dolar kuru ile tahminleri sürekli güncelliyor.

Standard Chartered Bank, 2022 ve 2023 için dolar/TL tahminini güncellerken kur korumalı Türk lirası mevduatın kamu maliyesi üzerinde risk oluşturduğunu belirtti.

Standard Chartered Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda heterodoks para politikasının yüzde 36’lık yüksek enflasyon ile birleşince Türk lirası için yapısal kırılma yarattığını belirterek 2022 ve 2023 yılı dolar kurunu güncellediklerini açıkladı.

Aralık ayındaki fiyat hareketlerinden sonra Türk lirasındaki oynaklığın Bitcoin’i geçtiğine dikkat çeken banka, yazın turizmin canlanmasıyla yaşanacak toparlanmanın negatif net rezervlerden dolayı yapısal kırılmayı tersine çeviremeyebileceğini vurguladı. Yeni duyurulan kur korumalı Türk lirası mevduatının beklenenin aksine dolarizasyonu düşürmediğini belirten Standard Chartered, yeni enstrümanın kamu maliyesi üzerinde risk oluşturduğunu dile getirdi. Banka dolar kuru tahminini 11,5 liradan 18 liraya çıkardı ve bunun için de tarih verdi.

Banka 2022'de Türk lirası için diğer negatif faktörlerden biri olacağını söyledi. ve 2022 üçüncü çeyrek yani tammuz-ağustos-eylül ayı için dolar kurunu için 11,5'dan 18 liraya çıkardı.