Ünlü ekonomist duyurdu: Büyük zam kasırgası geliyor!

Ünlü ekonomist duyurdu: Büyük zam kasırgası geliyor!

Merkez Bankası'nın faizi 18'den 16'ya çekmesinin ardından dolar tarihi rekor kırmaya devam ediyor. Birkaç gün içinde zam kasırgası geliyor diyen Ekonomist Remzi Özdemir "bu dolar kuru ile en az yüzde 30 zam gelmek zorunda" dedi.

Merkez Bankası'nın faizi 18'den 16'ya çekmesinin ardından dolar tarihi rekor kırmaya devam ediyor. Birkaç gün içinde zam kasırgası geliyor diyen Yeniçağ yazarı Ekonomist Remzi Özdemir "bu dolar kuru ile en az yüzde 30 zam gelmek zorunda" dedi. 

Remzi Özdemir, “Merkez Bankası'nın kararları doları 9.600 liranın bile üzerine taşıdı. Tamam parası olan kendini koruyor, ya parası olmayıp da bilek gücü ile çalışanlar ne olacak? İşte olan da onlara olacak! Çünkü birkaç gün içerisinde büyük bir zam kasırgası geliyor.” dedi.

BU DOLAR KURU İLE EN AZ YÜZDE 30 ZAM GELMEK ZORUNDA

Merkez Bankası’nın kararının Türkiye’ye bir kötülük olduğunu söyleyen Remzi Özdemir, “Dün itibariyle parasını bankaya yatıranların reel anlamda zararı yaklaşık 4 puan. Yani daha basit anlatım ile 100 liranın 4 lirası enflasyon karşısında eriyip yok olacak. Bence hemen kombileri kapatın çünkü bu kur ile doğal gaza en az yüzde 30 zam gelmek zorunda.” diye yazdı.

DOLAR UYARISI: ZAM KASIRGASI GELİYOR

Remzi Özdemir’in “Bir para bu kadar mı değersiz olur?” başlıklı yazısı şöyle:

“Bir ülke düşünün büyük savaşlarla kurulsun. Büyük mücadeleyle yeniden inşa edilsin ve o ülkeyi 80 yıl sonra yönetenler yıksın harabeye çevirsin.

Halk da futbol takımı tutar gibi fanatik bir şekilde siyasi parti tutsun.

Cebindeki para yok olsun, hayat standardı yerlerde sürünsün ve halen saçma sapan politik söylemlerle bunu savunsun.

Dünyada böyle bir ülke var mı?

Yine bir ülke düşünün o ülkenin en itibarlı kurumlarından olan Merkez Bankası kendi bastığı parayı aldığı saçma sapan, iktisat mantığına sığmayan kararlarla değerini pul etsin, onu değersizleştirdin.

Evet! O ülke Türkiye!

Çelişkilerin yaşandığı ülke.

O ülkenin Merkez Bankası öyle bir karar aldı ki, ülkeyi adeta ateşe attı. Ve şu anda Türkiye'yi yönetenler adeta seyrediyor.

Çaresizlikten mi yoksa başka bir düşünceden mi bilemiyorum ama şu an Türkiye alev alev yanıyor.

Bütün dünya ülkeleri faiz artırırken, bizim Merkez Bankamız siyasi baskılara dayanamayarak yüzde 200 baz puan faiz indirdi.

Bu karar aynı zamanda Türkiye'ye kötülüktür.

Resmî enflasyonun bile yüzde 19,75 olduğu bir ülkede insanlar parasını yüzde 16 faizle nasıl değerini koruyacak? Bu şartlarda götürüp parasını bankaya yatırır, ya da devlete borç verir mi?

Dün itibariyle parasını bankaya yatıranların reel anlamda zararı yaklaşık 4 puan. Yani daha basit anlatım ile 100 liranın 4 lirası enflasyon karşısında eriyip yok olacak.

Türk halkı artık krizlerden ders aldı ve kendini korumaya çalışıyor.

Merkez Bankası'nın kararları doları 9.600 liranın bile üzerine taşıdı. Tamam parası olan kendini koruyor, ya parası olmayıp da bilek gücü ile çalışanlar ne olacak?

İşte olan da onlara olacak!

Emekliye ve ücretliye olacak.

Çünkü birkaç gün içerisinde büyük bir zam kasırgası geliyor.

Zam fırtınası demiyorum bu artık kasırgaya dönüşecek. İlk darbeyi akaryakıttan alacağız. Benim arabam yok, bana ne demeyin çünkü mutfağınızdaki her şey nakliye ile geliyor. Doğal olarak yakıttaki her artış ekmek dahil tüm gıda fiyatlarında ciddi artışa neden olacak.

Sonbaharın son günlerini yaşıyoruz. Yani bazı evlerde kalorifer yanmaya başladı. Bence hemen kombileri kapatın çünkü bu kur ile doğal gaza en az yüzde 30 zam gelmek zorunda.

Bu liste uzayıp gidebilir ama ben fazla uzatmayacağım.

Hani kuraklıkta yağmur duasına çıkıyoruz ya işte bize öyle bir dua lazım.

Allah'ım bize yardım et diye!

Gerçekten önümüzdeki aylarda hatta günlerde Allah'ın yardımına ihtiyacımız olacak!”