Ünlü ekonomistten korkutan yorum: Düşününce deliriyorum!

Ünlü ekonomistten korkutan yorum: Düşününce deliriyorum!

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, "Bu kadar parasal açık, bu kadar kötü yönetim ve ardından gelen parasal genişleme ile durum hiç iç açıcı değil. Bizi bekleyen tehlikeleri düşündüğümde adeta deliriyorum" ifadeleriyle ekonomide gelinen noktaya adeta isyan etti. Kaynak: Ünlü ekonomistten korkutan yorum! "Tehlikeleri düşündüğümde adeta deliriyorum"

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, "Bu kadar parasal açık, bu kadar kötü yönetim ve ardından gelen parasal genişleme ile durum hiç iç açıcı değil. Bizi bekleyen tehlikeleri düşündüğümde adeta deliriyorum" ifadeleriyle ekonomide gelinen noktaya adeta isyan etti.

İbrahim Kahveci'nin Karar gazetesindeki yazısının bir bölümü şöyle:

"Kısaca Devlet Bütçesinde akıl koptu. 

2003-2008 arasında aslında Kamu Personel ve SGK açıkları vergi gelirlerinin yüzde 50’si seviyesindeydi. Bu orana yeniden dönmemiz gerekiyor. Hatta kamu personel ve SGK yükünün bütçe ağırlığı yüzde 40’lara bile indirilmelidir. 

Peki bu nasıl olacak? 

Bu açıklar veya giderler yeni vergiler veya vergi artışları ile karşılanamaz. En azından bu iktidar yok Ayasofya yok DAVA söylemleri ile çok rahat topluma yeni vergiler yükleyebiliyor. Ama ülkeyi yönetmeye aday diğer partilerin böyle bir lüksü olamaz. 

O zaman başka çareler aramak zorundayız. 

Ama bildiğimiz bir şey var ki; bütçe bile artık hizmet olmaktan çıktı. Geriye bir tek Merkez Bankası kaldı diyeceksiniz. Onun da kasasını zaten boşalttılar.

Aslında ekonomi bitti başlığı bile eksik. Ülke bitti desek sıkıntıları ifade etmiş olur muyuz? 

Bu kadar parasal açık, bu kadar kötü yönetim ve ardından gelen parasal genişleme ile durum hiç iç açıcı değil. Bizi bekleyen tehlikeleri düşündüğümde adeta deliriyorum. Bilmemek kadar güzel şeyin olduğunu 2017 yılında çok söylemiştim. Galiba bilmemek en iyisi."