Uzman ekonomist uyardı: Dolar orayı geçerse vay halimize!

Uzman ekonomist uyardı: Dolar orayı geçerse vay halimize!

Korkunç şekilde yükselen doların önü bir türlü alınamıyor... Dolar yükseliyor ama nereye kadar? Uzmanlar her geçen gün rekor tazeleyen dolar kuru için çok kritik seviyeyi verdi. Dolar o seviyeye gelirse büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacak.

Korkunç şekilde yükselen doların önü bir türlü alınamıyor... Dolar yükseliyor ama nereye kadar? Uzmanlar her geçen gün rekor tazeleyen dolar kuru için çok kritik seviyeyi verdi. Dolar o seviyeye gelirse büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacak. 

Dolar/TL’de bugün yeni bir rekorun kırılmasıyla iç piyasada daha da hareketlendi. Bugün, serbest piyasada dolar kuru ABD Hazine tahvil faizlerinde yükselişle beraber yeniden 8,90’nın üzerine tırmandı.

DOLAR KURUNDA HANGİ SEVİYE ÇOK KRİTİK?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile beraber yükselmeye başlayan dolar kuru fiyatları her geçen gün yeni rekor tazeliyor. Dolar kuru, bugün gün içi en yüksek 8,93 TL en düşük ise 8,86 TL’yi gördü. Dolar kuru dünü 8,89 TL ile kapatmıştı. Peki, dolar kurunda bu yükseliş devam edecek mi? Dolarda en kritik seviye neresi? Dolar fiyatları daha da yükselecek mi? Dolarda hangi seviye çok kritik? O seviye aşılacak mı?

DOLAR KURU İÇİN “VAY HALİMİZE” UYARISI

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş ve Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kurunu değerlendirdiği yayında dolar kuru için çok kritik değerlendirmeler yaptı. “Dolar orayı geçerse vay halimize” başlıklı yayında dolar kuru için kritik seviyeye yer verildi. Bakırtaş, Türkiye’de dolar kurunun 9,40 geçmesi halinde sanayide maliyet artacağını ve Türkiye’de büyük firmalarının iflasının söz konusu olabileceğini belirtti.