Uzmanlardan dolar için bir korkutan tahmin daha geldi: Bu rakama hazır mısınız?

Uzmanlardan dolar için bir korkutan tahmin daha geldi: Bu rakama hazır mısınız?

Dolar çok sert yükseliyor, Türk Lirası karşısında hızla değer kaybediyor. Uzmanlar bile dolar kurunun yükselişinin ne kadar devam edeceğini tahmin etmekte zorlanıyor.

Dolar çok sert yükseliyor, Türk Lirası karşısında hızla değer kaybediyor. Uzmanlar bile dolar kurunun yükselişinin ne kadar devam edeceğini tahmin etmekte zorlanıyor.

Dolar tahminleri neredeyse her hafta yenilenir oldu. Tahminlerin tutmamasının temel sebebi Türk Lirası'nın dolar kuru karşısında erimeye devam etmesi. Nitekim dolar kuru akla hayale sığmayacak rakamlara ulaşıyor. Ocak ayında 7.40 olan dolar kuru bugün 12 lirayı aşmış durumda. Dolar kuru geçtiğimiz haftada 12 lirayı aşarak 13 TL'yi bile test etmişti.

DOLAR KURU İÇİN 13 LİRA TAHMİNİ

Rekorları alt üst eden dolar, 25 Kasım itibarı ile az da olsa gevşedi. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelmesi muhtemel yatırım iddiası, piyasaların biraz durulmasına neden oldu. Yine de dolar kuru şu an için yüksek seviyede. Doların daha fazla yükselip yükselmeyeceği merak konusu. Uzmanlar, doların yıl sonunu 12,20 ile 13,00 arasında kapatacağını iddia ediyor. Özellikle Aralık ayı içerisinde bir kez daha faiz indirimi uygulanması ile beraber bu rakamların ortaya çıkması hiç de zor değil.

MERKEZ BANKASI'NIN KARARI DOLARI YÜKSELTTİ

Merkez Bankası’nın bir kez daha faiz indirim kararı alması ile beraber döviz piyasası deyim yerindeyse tepetaklak oldu. Oldukça artan dolar kuru, beraberinde diğer döviz türlerini de etkiledi. Dolar ve Euro, daha önce çıkmadıkları seviyelere ulaşırken bu yükselişin daha ne kadar süreceği de hem vatandaşlar, hem de yatırımcılar tarafından merak edilmekte.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİREBİLİR

Commerzbank, Aralık ayında Türkiye için en az 50 baz puanlık faiz indirimi beklediğini ifade etti. Medley Advisor Gelişen Piyasalar Direktörü Nick Stadtmiller ise Aralık ayında faiz indirim beklentisini 100 baz olarak açıkladı. Birçok uzman yatırımcı, Aralık ayında 50 ile 100 baz puan arasında faiz indirimi bekliyor. Faiz indirimlerinin akabinde dolar fiyatlarının daha da artacağı öngörülmekte. Aralık ayından önce dolar kurunun gevşeyip gevşememesine bağlı olarak yıl sonu tahminleri de değişkenlik gösterebilir

İlgili Haberler