Yandaş medya bile Erdoğan'a şikayet ediliyordu, bakanlıktan hamle geldi!

Yandaş medya bile Erdoğan'a şikayet ediliyordu, bakanlıktan hamle geldi!

Hükümete yakın medyanın da şikayet etmeye başladığı ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundukları pahalılıkla ilgili yeni bir hamle geldi.

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde market, pazar, hal ve çarşılarda fahiş fiyat denetimi yaptı. Bakanlık, denetimlerde en çok ayçiçeği yağı, tavuk, yumurta, un, sebze ve meyvede fahiş fiyat artışı yapıldığının tespit edildiğini açıkladı.
Ticaret Bakanlığı, il müdürlükleri ve Teftiş Başkanlığı'nın katılımıyla ülke genelinde fahiş fiyat artışı denetimleri yaptı. Bakanlık,  Haksız Fiyat Denetleme Kurulu'nun şimdiye kadar 495 firmaya toplam 15 milyon 480 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdiğini bildirdi. Bakanlık, denetimler sonucunda en çok ayçiçeği yağı, tavuk, yumurta, un, sebze ve meyvede fahiş fiyat artışı yapıldığını duyurdu.
Bakanlık, haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında 10 bin 911 TL'den 100 bin 910 Türk lirasına, stokçuluk faaliyetinde bulunduğu tespit edilenlere ise 54 bin 555 Türk lirasından 545 bin 550 TL'ye varan idari para cezası yaptırımı uygulanacağını bildirdi.