Yerli otomobil km’de ne kadar yakacak?

Yerli otomobil km’de ne kadar yakacak?

Yerli otomobil TOGG tartışması dinmiyor. Vatandaşlar, pazardaki diğer araçlarla kıyaslayarak, yerli otomobilin daha ekonomik olup olmadığını öğrenmek istiyor.

Dünya otomobil endüstrisinin de yönelimi olan elektrikli araçlar büyük avantajlar sağlıyor.

Yerli otomobilin deposu 30 dakikada doluyor ve 500 kilometre yol gidebiliyor. Aracın bataryasının dolum maliyeti ise sadece 60 lira.

Benzinli bir araç dikkate alındığında 500 kilometre için yakıt maliyeti 350 liralara geleceği söylenebilir. Bu da önemli bir avantaj sağlamış oluyor. Yerli araba 60 liralık maliyetle km'de 12 kuruş yakacak.

Yerli araçların akü ömürleri de uzun. 8 yıl pil garantisi veriliyor. Gelişen teknoloji sayesinde de verimliliğini kaybetmiyor.

Yerli aracın bakım maliyeti de oldukça düşük. Benzinli ve dizel araçlardaki mekanizmaların bir çoğunun olmaması sebebiyle çok düşük bakım maliyeti ile de avantajlı.

Yurt çapında 600, İstanbul'da da 150'nin üzerinde elektrikli araç şarj istasyonları bulunuyor. Bu sayı iki yıl içinde tüm ihtiyacı karşılayacak şekilde yurt geneline yaygınlaştırılacak.

Gebze'deki TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) fabrika yapımının 2020'de bitmesi, ardından yerli otomobilin üretimine başlanması planlanıyor. Yerli otomobilin ilk serisinin üretiminin de 2022'de tamamlanması hedefleniyor.

YURT HABER