Yerli ve milli arama sitesi

Yerli ve milli arama sitesi

Türk iş dünyasının ilk arama motoru olan www.yerliara.com, hayata geçirildi.

İş dünyasının önde gelen bileşenleri tarafından yakın zaman öncesinde İstanbul Sanayi Odası (İSO) desteğiyle İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyete geçen www.yerliara.com'un verilerine göre, yerli ürün ve tedarikçi arama sayısında (1 Ocak – 18 Şubat) yüzde 43'lük artış sağlandı.

İş dünyasının da ilk arama motoru ve sosyal medyası özelliğine sahip olan sitede son 2 ay içerisinde 1 milyon arama yapıldı. Kullanıcılar en fazla yazılım ve makine sektörleri üzerine arama yaptı.

Bunu sırasıyla İnşaat sanayisi, otomotiv, ağır sanayi ve veri merkezi aramaları takip. Yerliara.com harita uygulamasında da 27 bine yakın kullanıcı, yakınındaki üretim tesislerini inceledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  Başkanı İsmail Gülle, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ihracatta yapay zeka dönemine geçtiklerini belirtti. 

2019 yılı genelinde, ihracat ailesinin 90 bin 617 firmaya ulaştığını, ithalat yapan firma sayısı ile neredeyse on bin firmalık bir fark yakaladıklarını kaydeden Gülle, Türkiye ekonomisinin dengelenme ve değişim sürecinin ihracatın gelişimi anlamında uygun bir ortam sağladığını dile getirdi.