Yurttaşın geçim derdini 'tane tane' anlattılar

Yurttaşın geçim derdini 'tane tane' anlattılar

Ekonomideki kötü gidişat sonucu alım gücü düşen ve büyük sıkıntılar çeken yurttaş için tanzim satış noktaları dahi kuruldu ama tencereye olumlu bir neticesi olmadı.

Ekonomideki kötü gidişat sonucu alım gücü düşen ve büyük sıkıntılar çeken yurttaş için tanzim satış noktaları dahi kuruldu ama tencereye olumlu bir neticesi olmadı. Fiyatlar ucuzlayacağına gün geçtikçe zamlanıyor. Soğanın tanesi 2,11 TL’ye, patatesin tanesi de 2,28 TL’ye; yani eski kilogram fiyatına şimdi taneyle satılıyor.

Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete, market ve manavları gezip kilo yerine her sebzeden birer tane aldı ve toplam 13,90 TL’lik bir fiyat çıktığı gündeme getirdi.

HER SEBZEDEN BİR TANE ALINSA DA FİYAT CEP YAKIYOR

Birçok sebze tarihinin en yüksek rakamlarını gördü. Yurttaş, sebzeyi kilo yerine tane ile alsa bile yine de ucuzluğu yaşayamıyor. Buna göre her sebzeden bir tane aldığımızda; salatalık 1,26 TL, dolma biber 1,40 TL, sivri biber 1,04 TL, domates 1,42 TL, patlıcan 2,31 TL, kabak 2,07 TL, soğan 2,11 TL, patates 2,28 TL’ye geliyor. Toplam fiyatı da 13,90 TL oluyor.

İşte o gazete:

Odatv.com