Zam ifşa oldu! Benzin ve motorin fiyatlarına gizli zam

Zam ifşa oldu! Benzin ve motorin fiyatlarına gizli zam

Akaryakıt fiyatlarına zamların ardı arkası kesilmiyor. Benzin ve motorin fiyatlarına dün gece yapılan gizli zam ifşa oldu. benzin fiyatına 4, motorin fiyatına ise 3 kuruş gizli zam yapıldı.

Milli Gazete'nin haberine göre, dolar kuru ve brent petrolde yaşanan artışlar nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zamların ardı arkası kesilmiyor. Bir kaç gün önce zamlanan akaryakıt fiyatlarına gizli zam yapıldığı ortaya çıktı.

Ramazan Bayramı öncesinde 1  lira 33 kuruş zam yapıldıktan sonra 20 lirayı geçen benzin fiyatına iki gün önce 78 kuruş zam gelmişti. Mart aynıda zam şampiyonu olan motorin fiyatı ise 16 Nisan 2022'den itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 79 kuruş zamlanmıştı. Zam sonrası motorin fiyatı 22 lirayı geçmişti. 

EPGİS, EPDK ile yaşanan tartışma sonrasında yapılan zamlar veya indirimler açıklanmazken, benzin ve motorinin dün gece yarısı gizlice zamlandığı ortaya çıktı.
Yılbaşından bu yana kar marjlarının azaldığını söyleyen akaryakıt istasyon ve bayileri tarafından fiyatlara bir dizi gizli zam yapılmıştı. Son olarak akaryakıt kalemlerinden benzin fiyatına 4, motorin fiyatına ise 3 kuruş gizli zam yapıldı.