Tapusu olanlara evi olanlara kötü haber! 1 ay sonra rekor ödeme başlıyor

Tapusu olanlara evi olanlara kötü haber! 1 ay sonra rekor ödeme başlıyor

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getirecek! Tapu sahiplerini üzecek haber geldi

Türkiye'de son dönemde birçok şeye peş peşe zamlar geliyor. Şimdi de yeni vergi yolu açılıyor.

YENİ EV ALACAKLARI ÜZECEK HABER

Oturduğu ev haricinde yeni ev alacakları üzecek bir haber geldi. Özellikle birden çok evi olanlar bu habere çok üzülecekler.

TAPU SAHİBİ OLMAK ZORLAŞACAK

AK Parti milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu torba yasa teklifine göre, krediyle birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.

house-7313645-1280.jpg

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, ilk konutunu alanlar bu vergiyi ödemeyecek. BMSV, konut kredilerinde tahakkuk eden faiz tutarı üzerinden hesaplanacak. Anaparaya BSMV uygulanmayacak.

Örneğin 2 milyon liralık konut kredisi kullanıp, ikinci konutunu alanlar 1 milyar lira faiz ödüyorsa 150 bin lira da BSMV ödeyecek. Ayrıca sigorta işlemlerine de BSMV yükü binecek.

İktidar uzun süredir istisna uygulanan bu vergi yeniden getirerek konut kredilerini frenlemeyi planlıyor. Torba yasa teklifinde seçim öncesi afları da içeren çok sayıda önemli madde bulunuyor.

İSTANBUL'DA EV ALMAK ARTIK HAYAL

Edinilen bilgiye göre İstanbul'da ev almak artık hayal. Bodrum katı dairelere bile 1 milyon 2 milyon TL gibi rakamlar isteniyor. Birçok ilçede ise konut sıkıntısı sürüyor. 

İlgili Haberler