Bu sebeple artık kilo vermek ya da formunu korumak isteyenlerin çoğu çareyi 'salata'da arıyor... Bazen bir öğünde tek başına bile tüketildiği oluyor. Tok tutması yönüyle de gönülleri fetheden bu besin yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi oldu...
Bu sebeple artık kilo vermek ya da formunu korumak isteyenlerin çoğu çareyi 'salata'da arıyor... Bazen bir öğünde tek başına bile tüketildiği oluyor. Tok tutması yönüyle de gönülleri fetheden bu besin yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi oldu...
Salata tüketimi oldukça faydalı fakat nasıl tükettiğimize göre değişir. Nasıl mı?
ABARTI SOSLARDAN UZAK DURUN!
Salataya lezzet katmak amacıyla özellikle hazır karışım salata soslarında nar ekşisinden sofra şekerine ve bala kadar kalorisi yüksek birçok malzeme içermektedir.
DIŞARIDA SİPARİŞ VERDİYSENİZ...
Bir değişiklik olsun istediniz ve yemeğinizi dışarıda yemek istediniz... Dışarıda salata tüketirken mutlaka sosu masaya isteyin ve kendiniz ekleyin çünkü lezzet arttırıcı sofra şekeri ilave edebilirler.
FAZLA ZEYTİNYAĞINA DİKKAT!
Son derece faydalı olan zeytinyağını salata tabağının büyüklüğüne göre yağınızı eklemelisiniz.
KESME TAHTASINDAKİ TEHLİKE!
Salata yapacağınız malzemeleri doğramak amacıyla kullandığınız kesme tahtasını sebze ve çiğ et için kullandığınız kesme tahtasından ayırın.
TEK ÇEŞİT OLMASIN!
Tek çeşit salatayı ana öğün olarak değil, ana öğünün yanında yardımcı yemek olarak tercih ederseniz hem gün içerisinde acıkmazsınız hem de bağışıklığınızın güçlü olması için almanız gereken vitaminleri alırsınız.
SİRKELİ SU ŞART!
Salatanın tüketilme yöntemi kadar yıkanması da çok önemli bir husus... Salata malzemelerini özellikle de yeşillikleri akan suyun altında yıkamakla kesinlikle yetinmeyin, gözle görülemeyen mikroplardan arınması için ardından mutlaka sirkeli suda 5 dakika bekletin.