Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Keten tohumundan faydalanmak için bilmeniz gerekenler

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Keten tohumundan faydalanmak için bilmeniz gerekenler

Keten tohumunun sağlık açısından faydaları oldukça fazladır.

Keten tohumu son yıllarda popülerliği artan bir besin maddesi haline gelmiştir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan keten tohumunu tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan öğrenebilirsiniz.


 Ancak keten tohumunu tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Özellikle aşırı tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabileceği için günlük önerilen miktarı aşmamak önemlidir. Ayrıca keten tohumunu öğütülmüş halde tüketmek sindirim sisteminden daha iyi emilmesini sağlayacaktır.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında keten tohumunun faydalarından bahsetti. Müftüoğlu, Keten tohumu ucuz ve güçlü bir sağlık mucizesi. Ama nedense çoğumuz bu muazzam doğal hazinenin hâlâ farkında değiliz. Oysa o minicik tohumlar tıkabasa bitkisel omega-3 (alfa linolenik asid), sağlık dostu lignanlar (bitkisel östrojen benzeri doğal moleküller) ve vitamin, mineral, posa (sağlıklı lif) ile yüklüler. Bu nedenle bulduğumuz her fırsatta keten tohumundan daha sık ve çok faydalanalım. Peki, nasıl? İşte size kısa bir yol haritası...'' dedi.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtladı: Keten tohumundan nasıl faydalanmalıyız?

1- Tam tohumları değil, öğütülmüş halini tercih edin.  

2- Tercihiniz taze öğütülmüş ürün olmalı. Bekleyince çok kısa sürede oksitlenebiliyor. En iyisi evinizde siz kendiniz öğütün.  

maxresdefault.jpg

3- Keten tohumu tozunu koyu renkli ağzı iyice kapalı cam bir kapta ve buzdolabında saklayın.  

4- 1-2 çay kaşığı ile başlayıp dozu yavaş yavaş artırın. 1 yemek kaşığı güvenli bir dozdur.  

5- Keten tohumu tozu bol su ile içilebilir.  

6- Salatanıza, yoğurdunuz ya da çorbanıza da ekleyebilirsiniz...” Kaynak: Hürriyet

İlgili Haberler