Ekleyeceğiniz tek malzeme bile tadını değiştiriyor. Evde hamburger hazırlamanın püf noktası

Ekleyeceğiniz tek malzeme bile tadını değiştiriyor. Evde hamburger hazırlamanın püf noktası

Tüm bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak, evde restoran kalitesinde lezzetli hamburgerler hazırlayabilirsin

Evde hamburger yapmak, birçok kişi için keyifli bir aktivite olabilir. Ancak, lezzetli bir hamburger hazırlamanın püf noktaları vardır. Bu püf noktaları takip ederek, evde restoran kalitesinde hamburgerler yapabilirsiniz.
 

Hamburger yaparken en önemli noktalardan biri malzemelerin kalitesidir. Ekleyeceğiniz tek bir malzeme bile, hamburgerinizin tadını tamamen değiştirebilir. Bu nedenle, et seçiminden ekmek seçimine kadar her malzemeye özen göstermek gerekmektedir.
 

Malzemeler

500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı hardal

NASIL YAPILIR?

Kasaptan tercihen dana döş etinden tek çekim çektirdiğimiz kıymamıza; yumurta, pekmez, hardal, galeta unu, pekmez, tuz ve karabiberi ilave edin.

maxresdefault-002.jpg

Tüm malzemeleri iyice yoğurarak karışmasını sağlayın.

Hazırladığınız harcı, 6 parçaya ayırın. Elinizle önce top haline getirin, daha sonra üzerine bastırarak yuvarlak şekil verin. 

Pişirirken tercihen döküm tava kullanın. Kullanacağınız tavayı ısıtın. Daha sonra köftelerinizi yerleştirip önlü arkalı pişirin.

Hamburger ekmeklerinizi de tavada hafif ısıtıp, dilediğiniz şekilde iç malzemeyle hamburgerlerinizi hazırlayabilirsiniz. Kıvırcık, domates, soğan, cheddar peyniri, turşu gibi malzemeleri zevkinize göre içine ekleyebilirsiniz.

HAMBURGER KÖFTESİNİN PÜF NOKTALARI

Mynet.com’da yer alan bir içerikte ise nefis hamburger köftesinin püf noktaları paylaşıldı:

- Köfteleri şekillendirdikten sonra her burgerin ortasına baş parmağınızla bastırın. Bu hamburgerlerinizin küçülmesini engelleyecektir. Eti hamburger köftesi büyüklüğüne getirmek içinse bir kavanoz kapağı kullanabilirsiniz. Eti kavanoz kapağı içine koyun çok bastırmadan istenilen boyuta getirin.

- Köfteyi ızgaradan aldıktan sonra en az 5 dakika soğumasına izin verin. Bu etin dinlenmesini ve daha sulu olmasını sağlayacaktır.

- Domatesi her zaman hamburgerin üzerine koyun domatesin içindeki asit hamburgerdeki yağ oranını dengeleyerek hoş bir kontrast oluşturuyor. Marulu ise en alta koyun bu da hamburgerdeki suyun ekmeğe geçmesini önleyecektir.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri, Mynet

İlgili Haberler