Kelle paça yerine geçiyor ve Şırnaklılar yıl boyunca yapıp bu çorbayı içiyorlar! Lezzeti de çok fazla

Kelle paça yerine geçiyor ve Şırnaklılar yıl boyunca yapıp bu çorbayı içiyorlar! Lezzeti de çok fazla

Yalancı kelle paça çorbasının lezzetli olmasını sağlayacak tüyo.

Şırnak mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu çorba, yöresel bir lezzet olarak yıl boyunca Şırnaklılar tarafından tüketilmektedir. Bu besleyici çorba, özellikle kış aylarında sıkça tercih edilmekte ve geleneksel bir lezzet olarak sofralarda yerini almaktadır.

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kuzu kemikli et
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, sumak, limon suyu

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

maxresdefault-002.jpg

Öncelikle kemiğimizi düdüklü tencereye alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlıyoruz. Tuzu çorba suyuna koyuyoruz, et haşlanırken kullanmıyoruz. Etimizin daha yumuşak olması için. Haşlanan kemikleri biraz soğuduktan sonra etlerinden ayırıp küçük küçük didikliyoruz. Kemiğin iliğini de ayırıp etin içine katıyoruz. Sonra sarımsaklarımızı soyup doğruyoruz yada sarımsak rendesiyle rendeliyoruz. Sıvı yağda kavuruyoruz. Salçalarımızla da biraz kavuruyoruz. Yavas yavaş haşlanmış kemik suyundan döküp salçaları iyice eziyoruz. Etlerimizi de ekleyip kemik suyu ilave ediyoruz. Çorbamız kaynayıp köpüğü geçince ocağın altını kapatıyoruz. Servis ederken isteğe bağlı miktarda sumak ve limon suyu koyuyoruz. Acı sevenler biber de ekleyebilir.

Özellikle soğuk kış günlerinde vücuda enerji veren bu çorba, Şırnaklılar için vazgeçilmez bir lezzet olarak sofralarda yerini korumaktadır.

İlgili Haberler