Atık Su Arıtımında Rehberiniz Artemis Arıtım: Atık Su Arıtımı Nedir?

Atık Su Arıtımında Rehberiniz Artemis Arıtım: Atık Su Arıtımı Nedir?

Atık su arıtma söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Artemis Arıtım, her geçen gün artış gösteren su kirliliğinin giderilmesi ve kullanılmış suyun ıslah edilmesi sürecine katkıda bulunur.

Atık su arıtma söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Artemis Arıtım, her geçen gün artış gösteren su kirliliğinin giderilmesi ve kullanılmış suyun ıslah edilmesi sürecine katkıda bulunur.

Evsel ya da endüstriyel kullanımlarda kirlenen suyun tekrar kullanılabilir hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen arıtma işlemleri için etkili çözümler üreten Artemis, su arıtma tesisi projelerini büyük bir ustalıkla yürütür. 
Hem fiziksel, hem kimyasal hem de biyolojik yollarla yapılan arıtma işlemi sayesinde atıkların geri dönüşümü sağlanır. Bu da verimliliğinizi artırır ve çevreye dost bir çalışma yürütmenize katkıda bulunur. 

Atık Su Arıtımının Amacı Nedir?

Hızla azalan su kaynakları, doğru bir şekilde kullanılmadığı sürece hem kaynak tüketimine yol açar hem de su kullanım maliyetlerini artırır. Çevreci bir yaklaşım sergilemenin yanı sıra, su kullanımını kolaylaştırmak ve çok daha düşük maliyetlerle ihtiyaçlarınızı karşılamak adına atık su arıtma tesisleri projelerine yönelmeniz gerekir. Bu noktada en büyük yardımcınız olan Artemis Arıtım, yenilikçi bakış açısıyla ve çevreci yaklaşımıyla her daim sizlere etkili çözümler üretir, ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verir.

Endüstriyel atık nedir, koi nedir, nasıl bir atık su arıtma tesisi kurmak gerekir gibi sorulara detaylı olarak yanıt veren firmanın uzman ekibi, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun projelendirme süreci gerçekleştirir. Böylece her türlü probleminizin kaynağını kontrol ettirebilir, kendi ihtiyaçlarınıza yönelik özel çözümler elde edebilirsiniz. 

Atık Su Arıtımı Nasıl Yapılır?

Su arıtılması sürecinin nasıl olduğu merak edilen konular arasında yer alır. Endüstriyel ya da evsel atık su arıtma süreçlerinde temel olarak 3 farklı yöntem uygulanır. Bunlar; fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yöntemleridir. Genel olarak evsel atık su arıtma tesisi söz konusu olduğunda fiziksel ve biyolojik atık arıtma yöntemleri tercih edilir.
Endüstriyel alanlarda ise suyun kirlenmesine neden olan kimyasallar dikkate alınır ve buna uygun kimyasal yöntemler kullanılır. Bu yöntemlerin her biri, birbirini destekleyecek şekilde uygulanır. Ayrıca Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ), hesaplanır. Bu değer, su kalitesini belirler ve Biyolojik Oksijen İhtiyacı yani BOİ değerinin tahmin edilebilmesini sağlar. Tüm bu işlemlerin kusursuz bir şekilde yapılabilmesi ve mükemmel bir su döngüsünün gerçekleştirilebilmesi için hemen şimdi Artemis ile iletişime geçebilirsiniz.