Baskı beton nedir? Baskı beton uygulama avantajları

Baskı beton nedir? Baskı beton uygulama avantajları

Baskı beton uygulama hizmetleri vermekte olan firmalar alanında uzman ekipleri ile müşterilerinin memnuniyetini her zaman üst seviyede tutmayı ilke edinmelidirler.

Baskı beton hizmeti ile ilgili olarak yıllardır edindiği tecrübe ve sahip olduğu teknolojik donanımları sayesinde firmalar müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılamaktadır. Tüm mekanlara uygulanabilen baskı beton tekniği tişört baskı işi gibi düşünülebilir ve hem kullanışlı olması hem de istenilen pek çok farklı renklerde ve desenlerde uygulanabilmesi açısından oldukça avantajlı bir uygulamadır.

Seçilen desenlere göre baskı beton kalıpları kullanarak çeşitli modellerde uygulamalar yapabilmektedir. Genellikle tercihler arasında bulunan balık sırtı, şaşırtma tuğla, kayrak, tile border, yelpaze ve benzeri kalıplar en çok uygulanan desenlerdendir. Oldukça estetik duran aynı zamanda da kullanışlı ve son derece dayanıklı olan baskı beton uygulamalarını farklı firmaları tercih ederek farklı fiyatlara yaptırmanız mümkündür.

Baskı Beton Uygulaması Avantajları

Kaldırımlar, çeşitli tesisler, park, bahçe gibi dış mekanlar ya da birbirinden farklı iç mekanlardaki zeminlerde baskı beton tekniği uygulanabilmektedir. Baskı beton uygulaması leke tutmayan, aşınmaya ve darbeye dayanıklı mukavemeti yüksek zemin oluşumunu sağlaması nedeni ile çok fazla tercih edilmektedir. Uygulamalar sırasında kullanılan yüzey sertleştirici zeminin mukavemetinin yüksek olmasını sağlamakta ve aynı zamanda baskı beton renklerinin kalıcılığına da artmaktadır. Yüzey sertleştirici sonrası sürülen cila zeminin parlaklığını arttırmakta ve zeminin temizliği kolaylaştırmaktadır.

Baskı Beton Uygulamaları Yapılışı

Uygulama yapılacak zeminin oldukça temiz ve pürüzsüz olması düzgün bir baskı beton uygulaması için oldukça mühimdir. İşini büyük bir titizlikle gerçekleştiren firmalar iyi bir görünüm ve dayanıklı bir zemin elde edebilmek için her ayrıntıya dikkat etmelidirler. Zeminin düzeltilme işleminden sonra üzerine 10 cm kadar beton dökülerek yüzey sertleştirici sürülmekte ve bu şekilde zeminin mukavemeti arttırılmaktadır. Daha sonra kalıp ayırıcı toz serpilerek istenilen baskı beton kalıp modelleri yerleştirilmektedir. Son olarak da basınçlı su ile yıkanan yüzeye cila uygulaması yapılarak parlatılan zeminin aşınmaya karşı dayanıklılığı sağlanmaktadır. Hem iç hem de dış mekanlara uygulanabilen ve oldukça kullanışlı olan baskı beton uygulamasının ekonomik olması da ayrıca bir diğer avantajı olmaktadır. Firmalardan baskı beton uygulamaları ile ilgili bilgi ya da hizmet almak isterseniz internetten bu hizmeti veren firmaları araştırabilir ve web sitelerindeki iletişim bilgilerinden ulaşarak hizmetleri ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.