Güncel Liposuction Yöntemleri

Güncel Liposuction Yöntemleri

Deri sarkmasının ve alternatif bir çözümü olan liposuction yöntemi hem kadın hem de erkekler tarafından tercih edilebilir.

Deri sarkmasının ve alternatif bir çözümü olan liposuction yöntemi hem kadın hem de erkekler tarafından tercih edilebilir. Çok eski yıllardan beri yapılır ama son yıllarda gelişen teknolojik aletler ve bilimsel bilgilerle daha profesyonel bir şekilde uygulanır. Genel anestezilerle yapılan ameliyat hastanın işlem sırasında bir işlem duymamasını sağlar. Sonrasında ise ağrı kesiciler ile birkaç gün içinde toparlanma oluşur.

Vücutta atılması neredeyse imkânsız olan birikmiş yağların özel vakumlu aletlerle çıkarılması ile liposuction yapılır. İnatçı yağlar ortadan kaldırılır ve formda bir vücut elde edilir. Genellikle zayıflamak için değil de vücuda şekil vermek için yapılır. Ameliyat sonrası yağ kaybı olduğu için kilo oranında azalma da meydana gelir.

Vücut oranında farklılık, bölgesel artış ve form bozukluğu gibi durumlarda liposuction fiyatları ile ilgili bilgi almak gerekebilir. Ülkemizde oldukça başarılı örnekleri vardır ve tüm dünyadan talep görür. Bir çeşit kontur işlemi uygulanır ve şikâyetçi olunan alan düzeltilir.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

 

Bölgesel yağ kütlesinin fazla olması durumunda bu yağlar kalıcı hale gelir ve spor ya da başka bir uygulamayla giderilemez. Bu gibi durumlarda liposuction hakkında araştırma yaparak ameliyat olunabilir. Cerrahi müdahale isteyen ciddi bir operasyondur. Ameliyat farklı zaman dilimlerinde yaptırılabilir; çok yağlı bir dokuyla karşı karşıya kalınıyorsa tek seferde 4kg lık bir yağ kütlesinin çıkarılması doğru olur. Daha fazla da çıkarılabilir ama vücut sağlığı ve dengesi açısından maksimum ağırlık bu olmalıdır.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

 

Vücudu forma sokma çalışmalarında en çok kullanılan liposuction ameliyatları daha fazla geliştirilerek yeni yöntemler elde edilmiştir. Lazer ile ıslak teknikle ve ultrsonik gibi yöntemlerle hastalara uygulama yapılır. Ne tür bir uygulamanın hasta şikâyetlerini gidileceği doktor muayenesi sonrası anlaşılır. Zor ameliyatlar grubuna girmez ama doktorun tecrübeli olması bu aşamada çok önemlidir. Hastanın istekleri ile doğru orantılı bir işlem yaparken aynı zamanda bilgisini ve tüm donanımlarını kullanır.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

 

Liposuction ameliyatına başlamadan önce kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi önerilir. Ameliyat süresinde herhangi bir aksilik yaşanmaması için doktor tavsiyesidir. Ayrıca gerekli muayeneler yapılmalıdır ve uygunluğu doktor tarafından onay verilmelidir.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Ameliyat sonrası fark edilir bir vücut değişikliği olur. Daha formda görünen, daha belirgin hatlara sahip bir vücut ortaya çıkar; ancak bunu korumak hastanın elindedir. Hamur işleri, tatlı, paketli gıdalar gibi bir beslenme düzeninde tekrar yağ birikimi oluşabilir ve aynı şikâyetler doğabilir. Bunun yanında ödem oluşması doğal bir durumdur ve tuz ile ilgili sınırlı bir yeme planı oluşturulmalıdır.

Liposuction Kimler Olmalı?

 

Hamile olmak, yeni doğum yapmış olmak ya da var olan bir rahatsızlığın olması gibi durumlar liposuction için engel teşkil eder. Bunun dışında herkes bu uygulamayı yaptırabilir ve faydalarından yararlanabilir. Yine her ameliyatta olduğu gibi 18 yaşı beklemek gerekir. Sağlıkla ilgili bir problem varsa ya da yağların mutlaka alınması gereken bir durum varsa aile izni alarak bu ameliyat yaptırılabilir. 

Liposuction Fiyatları

 

Cerrahi bir işlem niteliğinde olan liposuction, uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Bu ameliyatta operasyon alanının temizliği, kalitesi ve doktorun tecrübesiyle ilişkili olarak farklı fiyat aralıklarında görmek mümkündür.

Bunun için doğru bir merkezde ve tecrübeli bir hekimle çalışmak son derece önemlidir. Konu sağlık olunca fiyatları düşünürken detaylara da dikkat etmek gerekir. Bu durum liposuction fiyatları için de farklılık teşkil eder.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ bilgi için hemen tıklayın.