Lastik Seçmeden Önce Mutlaka Bilinmesi Gereken 5 Şey

Lastik Seçmeden Önce Mutlaka Bilinmesi Gereken 5 Şey

Aracınızla, güvenli ve konforlu bir şekilde sürüş keyfi yaşayabilmeniz için lastikler büyük önem taşır. Aracınızla geçirdiğiniz vakit başta olmak üzere lastiklerinizi kullanım koşullarına göre belirli periyotlarda değiştirmeniz gerekir.

Aracınızla, güvenli ve konforlu bir şekilde sürüş keyfi yaşayabilmeniz için lastikler büyük önem taşır. Aracınızla geçirdiğiniz vakit başta olmak üzere lastiklerinizi kullanım koşullarına göre belirli periyotlarda değiştirmeniz gerekir. Lastiklerinizi uzun süreler kullanabilmek için ise bakımlarını ihmal etmemeli ve sürüş stilinizi gözden geçirmelisiniz.

Otomobil kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisinin lastikler olduğunu belirten Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri, sürücülerin lastik satın almadan önce mutlaka bilinçli olması gerektiğini söylüyor. Peki, lastik seçimini yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte lastik seçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken  5 önemli husus…

  1. Lastiklerinizin ebadını öğrenin

Araçlarınızın markası ve modeline göre lastik ebatları farklılık gösterir. Bu nedenle lastik almadan önce eski lastiklerinizin üzerine bakarak, aracın kullanım kitapçığından ya da bayilerinden doğru lastik ebadını öğrenmelisiniz.

  1. Araç sınıfına ve kullanım amacınıza uygun tercih yapın

Aracınızla ağır yükler taşıyorsanız ya da uzun kilometreler yapıyorsanız daha dayanıklı ve aracınızı taşıyabilecek kalitede lastikler seçmelisiniz. Aracınızı kullanacağınız yol şartlarını da göz önünde bulundurmalısınız.

  1. Mevsime uygun lastikler seçin

Mevsime uygun lastikler kullanmaya özen gösterin. Kış aylarında yol tutuşunu artırmak için kış lastikleri, yaz aylarında ise yaz lastikleri kullanın. Alternatif olarak ise dört mevsim lastikleri kullanabilirsiniz.

  1. Yakıt verimliliğine dikkat edin

Araç lastiklerinde yakıt verimliliği ve ıslak zeminde yol tutuşu A’dan G’ye kadar olan harflerle sınıflandırılır. A, daha verimli lastikleri ifade ederken G ise bu açıdan düşük verimli lastiklerdir.

  1. Markanın hizmet kalitesini öğrenin

Satın almak istediğiniz lastiklerin markasının hizmet kalitesi ve yaygın bayi ağı herhangi bir sorun yaşamanız durumunda hızlı ve kolay bir şekilde destek almanızı kolaylaştırır.

 

Otorapor hakkında detaylı bilgiye https://otorapor.com’ dan ulaşabilirsiniz