Çilek çabuk mu çürüyor? Çileğin küflenmesini önleyen sırrı 22 yıllık aşçı açıkladı ve herkese önerdi
22 yıllık aşçı Denki Ramadan yaptığı paylaşımla çileğin küflenmesini önleyen tüyoları paylaştı
Denki Ramadan'ın 22 yıllık deneyiminden gelen bu pratik tüyoları mutlaka denemeye değer
Çilek, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Ancak maalesef çabuk çürüme eğilimindedir. Bu durum, çilekleri taze tutmaya çalışan birçok kişi için sorun oluşturabilir. Neyse ki, 22 yıllık deneyime sahip bir aşçı olan Denki Ramadan, çileğin küflenmesini önlemek için etkili tüyoları paylaştı.
ÇİLEK KÜFLENMESİNİ YAVAŞLATABİLEN YÖNTEMLER
Çilek küflenmesini önleyebilen bazı yöntemler bulunuyor. Söz konusu yöntemler sayesinde, küflenme süreci yavaşlatılabiliyor.
-Satın alınan çilek eve getirildiğinde öncelikle çürük olanları ayrılmalı. Ardından aynı gün tüketilecekse yıkanan çileklerin dolap yerine dışarıda bekletilmesi öneriliyor.
- Çilekler bir sonraki güne saklanacaksa, küflenme sürecini yavaşlatabilmek için dolaba koyulması öneriliyor. Bu yöntemde çilekler yıkanmaz ve bir kabın içerisine yerleştirilir. Üzeri de kağıt havluyla örtülür. Ayrıca kabın ağzı sıkıca kapatılır.
-Daha uzun süre küflenmesini önleyebilmek için 3 bardak soğuk suya 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Ardından çilekler hazırlanan suya batırılır. Devamında iyice durulanır ve kurulanır. Ancak kurulama işlemi oldukça önemlidir. Zira nemli çilekler hızlı bir şekilde küflenebilir. Sonra kurutulan çilekler hava almayacak şekilde bir kaba yerleştirilir ve üzeri kağıt havlu ile örtülür.
Çileğin faydaları
1. Yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.
2. Cilt sağlığını korur ve yaşlanmayı geciktirir.
3. Kan şekerini dengeleyerek diyabet riskini azaltır.
4. Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
5. Sindirim sistemi sağlığını destekler ve kabızlığı önler.
6. Göz sağlığını korur ve görme yeteneğini güçlendirir.
7. Kanser riskini azaltıcı özelliklere sahiptir.
8. Beyin fonksiyonlarını destekleyerek bilişsel fonksiyonları artırır.
9. Kemik sağlığını korur ve osteoporoz riskini azaltır.
10. Spor performansını artırıcı etkileri bulunmaktadır.