Limon çabuk mu kuruyor? İşte limonun suyunun 2 kat fazla artmasını sağlayacak yöntem

Limon çabuk mu kuruyor? İşte limonun suyunun 2 kat fazla artmasını sağlayacak yöntem

Tüm bu yöntemleri uygulayarak, limon suyunun daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilir ve kullanımınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Limon, mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Salatalardan içeceklerimize kadar birçok yemekte kullanılan limonun suyu, lezzet vermesinin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Ancak limonun en büyük dezavantajı, çabucak kuruyabilmesidir. Özellikle yaz aylarında limon suyunun hızla azalması, kullanımını zorlaştırabilir. Ancak endişelenmeye gerek yok, çünkü limon suyunun 2 kat fazla artmasını sağlayacak pratik bir yöntem mevcut.
 

LİMON NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Limon muhafaza ederken hemen herkes limonu buzdolabına koymaktadır. Ancak bu yöntem limonun kısa sürede kurumasına ve bozulmasına neden olmaktadır. 

lemon-1269979-1280.jpg

Yarım limonu buzdolabında muhafaza ederken şu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Yarım limonu, kullandığınız diğer yarım limon ile birlikte kürdan yardımıyla tutturun. 

Kürdan ile tutturduktan sonra limonu buzdolabına yerleştirin. Bu yöntem limonun kurumadan ve bozulmadan uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

LİMONUN SUYU 2 KATINA NASIL ÇIKARTILIR?

 Limonları mikrodalgada ısıtmak da suyunu artırabilir. Bu yöntemi uygularken, limonların üzerine küçük delikler açmalı ve mikrodalgada kısa bir süre ısıtmalısınız. Isıtma süresi cihazın sıcaklık ayarına bağlı olarak değişebilir.  Limonu dikey kesmek ya da sadece ucunu kesmek, daha fazla su elde etmenize yardımcı olabilir. Dikey kesme, daha fazla tutma alanı sağlar ve limonu daha rahat sıkmanızı sağlar. Sadece ucunu kesmek ise limonu daha rahat kavramanıza ve saklamanıza olanak tanır.

İlgili Haberler