Çukurova Havalimanı için ihaleye çıkılıyor

Çukurova Havalimanı için ihaleye çıkılıyor

DHMİ'nin Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yaptırılmasına ilişkin ihale duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan Süzer’in haberine göre Adana, Mersin ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde hizmet vermesi planlanan Çukurova Havalimanı için bugüne kadar ihaleleri kazanan firmalar işi tamamlayamadı. Sonrasında yapılan ihaleler de genelde iptallerle sonuçlandı. Havalimanı için ilk ihale 15 Aralık 2011 'de yapılmıştı. 2013 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı aradan geçen 9 yılda bir türlü tamamlanamayınca, şimdi de üst yapı inşaatı için ihaleye çıkıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yaptırılmasına ilişkin ihale duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Duyuruya göre, havalimanının iç ve dış hatlar terminali ile mütemmimlerinin işletilmesi ve devrine ilişkin ihale firmalardan 'kapalı teklif alma yöntemine göre yapılacak. İhale, 4 Şubat 2020 günü saat 10:00'da, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün Ankara'daki binasında gerçekleştirilecek. İhaleye katılacak firmalara şartnameler 25 bin lira karşılığında satılacak ve teklif verecek firmalar 600 bin Euro veya karşılığı tutarda geçici teminat yatıracak.