Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon suyu sıkarsanız bakın ne oluyor?

Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon suyu sıkarsanız bakın ne oluyor?

Ayva kabuklarından yapılan çayın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak çayı limonla tüketmek gerekiyor? Ayva kabuğu ne işe yarıyor ve çayı nasıl hazırlanıyor? İşte bilmeniz gereken her şey

Ayva kabuklarından yapılan çayın faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği antioksidanlar, vitaminler ve mineraller ile sağlığımıza birçok yönden destek olan ayva kabuğu çayı, doğru şekilde tüketildiğinde vücudumuza birçok fayda sağlayabilir. Peki, ayva kabuğu çayını nasıl hazırlamalı ve tüketmeliyiz? İşte detaylar...
 

Ayva kabuğunun birçok faydası vardır. İçerdiği lifler sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve kabızlığı önler.

Ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Aynı zamanda cilt sağlığını korur ve yaşlanmayı geciktirir.

Ayva kabuğu ayrıca kan şekerini dengeleyici özelliği ile de bilinir ve bu sayede diyabet hastalarına da fayda sağlar.

Tüm bu faydalarıyla birlikte, ayva kabuğu sağlık için önemli bir besindir.

AYVA KABUĞU ÇAYI TARİFİ

Nefisyemektarifleri.com sitesinde ayva kabuğu çayı tarifine yer verildi. İşte o tarif

  • Bir kaç ayvanın kabuğu, çekirdek yatağı ve çekirdekleri
  • Üzerini geçecek kadar su
  • Bir kaç tane karanfil
  • İsteğe göre kabuk tarçın

maxresdefault-001.jpg

AYVA KABUĞU ÇAYININ TARİFİ

Malum kış yaklaşırken vücut direncini bitki çaylarıyla güçlendirmek lazım. İşte size mayhoş tatta, yapımı kolay, içmesi olay bir çay. Çaydanlığımıza kabukları ve çekirdekleri atıp üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatıyoruz. Afiyet olsun.

AYVA KABUĞU ÇAYIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI

Bu çaydan günde 1 bardak içmeniz yeterli olacaktır. Uzmanlar fazlasının zararlı olabileceğine dikkat çekiyorlar

Ayva kabuğu çayınızı 1 dilim limonla içerseniz çayınız çok daha lezzetli olacaktır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun

İlgili Haberler